300 dagar senare

Var ska jag börja, med ett "hej" eller med ett "det var länge sedan"? Hur var det man bloggade nu igen? Vad skrev jag om? Vem läser ens blogg mera? Det enda jag vet är att jag verkligen saknat att få skriva av mig. Även om jag tycker mycket om instagram, och spenderar lite väl mycket tid på TikTok, så har jag verkligen längtat efter att få skriva på min egna blogg. Jag har nog läst andras, följt med lite i blogosfären men inte riktigt fått samma känslor för bloggandet som förr. Jag har flera gånger påbörjat ett inlägg, men efter en stund raderat all text och loggat ut. Nu ger jag skrivandet ett nytt försök, och märker hur orden bara kommer ur mig. Var det såhär det kändes? 
 
Det är tisdag kväll och just idag är det exakt 300 dagar sedan jag senast tryckt på publicera. Det är nog 299 dagar för mycket, speciellt med allt vad jag skulle ha viljat berätta om. Det har hänt så mycket, samtidigt som det känns som att inget har hänt. Självklart kan man se det mesta på instagram, och en bild säger väl mer än tusen ord. Men de säger inte mina ord, de berättar inte om mina känslor och tankar. Därför vill jag hitta tillbaka, jag vill dela min version och min sanning. Jag vill dela med mig av mina tankar och känslor. Jag vill skapa en kontakt med mina läsare, mina bloggvänner igen. Så som jag saknar er alla. 
 
Innan jag bäddar ner mej i sängen med en Ben & Jerry's, tar jag en tillbaka blick på "guld-åren" i den finlandssvenska bloggvärlden. 2014-2016 skulle man kunna säga att det var. Självklart före och efter en del, men här kan jag verkligen lyfta fram gulgklimparna. Bloggträffarna, diskussionerna, facebook-gruppen Finlandssvenska Bloggare, eventen och självklart Galan! Hittar inlägg som Daniela skrivit om hur hon saknar gemenskapen. Kollade just på youtue-videon som finns från Galan 2016, som King Kong tv möjliggjorde för oss. Maria, vi lyckades nog ordna så fina galor. Tänker på vad jag och Amanda pratade om för en månad sedan, och vad Paulina just skrivit om på sin instagram, hur man saknar träffarna och eventen och kontakten med andra. För en sak som jag alltid kommer ha med mig från bloggandet, är alla fina vänner jag fått! 
 
 
Så vad säger ni, är det dags att kicka igång allt igen? Skapa lite mer gemenskap och roligheter nu efter åren som gått? Jag är åtminstone taggad, är någon med mig? 
 
 
This time baby I'll be bulletproof
Finemang ÖB - bloggalan - finlandssvensk - finlandssvenska bloggare
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar