Sommaren som inte blev sig lik

När man plöstligt hittar tillbaka till sin blogg efter åter igen många veckor, så känns det helt bra att få skriva av sig. Jag kan inleda med att säga att sommaren 2020 hade egentligen höga förväntningar, men blev trots allt helt okej. Har som många andra valt att semestra i landet, mestadels i hemtrakten, och även om jag har sådan otroligt reslust så respekterar jag restriktionerna och rekommendationerna och väljer att inte åka någonstans före det är "säkert" igen. 
 
 
 
 

 
 
Början av sommaren kändes befriande, det var så otroligt varmt och skönt, och jag har aldrig uppskattatlugna stunder mer än denna sommar. Har spenderat en hel del tid på vår balkong och ute vid Gamla Hamn, både på egen hand men mycket med mamma. När man inte har egen gård eller eget sommarställe så är nog Gamla Hamn det bästa stället att ha så nära till hands. Så to be fair så har jag säkert spenderat 90% av min lediga tid ute vid båtskjulen eller Macken (ja, jag har ju inte haft semester så det har varit kvällar och veckoslut med andra ord).
 
 
 
 
Något (eller några) som förgyllt sommaren är nog tjejerna mina, gymnastiken blir bara mer och mer värdefullt och även om vi hade en paus under sommaren så njöt jag av både juni och augusti då vi fått träna. Har hunnit ett par varv till Kuortane, fått se nya element och små bli stora, och sommaren avslutades med att två av mina flickor slapp med i landslagets förberedande grupp Bemarit. Kommer med andra ord fortsätta med gymnastiken som mitt andra jobb, det vill säga varje kväll i salen och varje veckoslut på tävlingar/läger med tjejerna. 
 
 
 
 
Något som förändrade min sommar var absolut att jag köpte en egen bil. TÄNK. JAG! Så många år som jag kört med pappas bilar, som emellanåt varit helt super och emellanåt lite knasiga, eller lånat mammas bil konstant, så har jag nu skaffat min egna MINI. Är mega kär i den, och super nöjd. För de som kommer ihåg så vann jag en instagram tävling för ett år sedan där jag fick köra runt med en Mini med tält på taket under ett veckoslut, och har sedan dess vila ha min egna. Det blev en Mini Cooper Business, årsmodell 2014. 
 
På tal om Mini så har jag hängt en del med min #TeamMini kompis Emmi på både drinkar och shopping och ser fram emot flär kvällar tillsammans under hösten. Minin fick också ta sin första åktur ner till Åbo för att hälsa på vännerna där vi hade otroligt tur med vädret. Vi fick sova hos Josefin, hälsa på hos Sam och Heta i deras nya hem, tog några kalla vid Domkyrkoparken och fick skåla på en Å-båt och Rento med Jarina och Cessi! Ibland saknar jag Åbo och behöver veckoslut som dessa!
 
 
 
 
Även om Covid-19 orsakat att evenamngen inte blev av i sommar, så har vi absolut försökt vårt bästa i att dela både glädje och ha roligt på andra sätt. Jakobs Dagarna blev virtuella, och tack vare företagarnas och föreningarnas underbara initiativ till egna program så blev ändå både Jakobs Dagar och Spotlight riktigt bra. Jag hade så roliga planer för sommaren, men får ta dem nästa år istället.
 
Jag har även uppskattat utekvällar och kaffestunder på ett helt annat sätt, har verkligen njutit av terrasskvällar och kompisstunder och en av de roligaste kvällarna var absolut #barrundan2020 där vi cyklar från hem till hem, dricker drinkar och har både utmaningar och tävlingar. Folk som klagar på att "det aldrig händer något" så glömmer att de absolu bästa stunderna är när man själv bidragit till att det händer något roligt. 
 
 
 
 
På tal om att uppskatta saker, så har jag verkligen lärt mig att njutaav god mat. Under April och Maj månad då alla restauranger hade endast Take Away, så saknade jag absolut känslan och stunden då man får äta ute. Så denna sommar har det kanske blivit lite väl mycket restaurangbesök och hämtmat, men jag vill verkligen ha kvar varendaste en restaurang och alla caféer vi har i Jakobstad, så detta har varit mitt försök till att bidra till deras upprätthållande. 
 
Delhi House, absolut favoritstället, blir bara bättre och bättre och om du inte ännu hunnit dit så ska du verkligen unna dig en kväll där. Jakobstads godaste drinkar, säkert landets godaste Indiska mat och hatten av till min goda vän Sunny för att han alltid vill vara med och utveckla. Det är så mycket mer som snart kommer att hända, och ser fram emot att få vara en del av teamet på ett eller annat sätt. 
 
 
 
 
Har hittills bara pratat om goda stunder, men självklart har det funnits väldigt jobbiga dagar också. Jag kommer inte att prata om dem i detta inlägg, men så pass mycket kan jag säga att denna sommar har också varit en av de tyngsta någonsin för familjelivet. Nu om någonsin tar jag vara på alla dagar man har tillsammans, och vet att tillsammans klarar man allting. Jätte glad för att vi hängt jätte mycket med Ina och Gustav, och super glad över att min familj är så nära Anders familj så att exempelvis midsommar helgen blev så bra som den blev! 
 
 
 
 
Vill ändå avsluta sommarinlägget med något av det bästa. Trion som varit ut varje soliga stund och som kanske spenderat mer tid på hav än på land, och som verkligen fått det att kännas som sommar. Stort tack till Calli för alla båtturer vi gjort, alla ö-besök och kvällsstunder, och efter alla dess så har vi bestämt att vi ska ha egen båt nästa sommar. Anders har hitta en fin modell, så nu gäller det bara att hitta rätt säljare. Med andra ord, så har jag något jätte roligt att se fram emot till nästa sommar!
 
 
 
 

 
Så, det här var alltså en stor del av min sommar. Sådant som jag inte har bilder på är exempelvis fotbollsmatcherna jag gått på, utekällen med barndomsvännen Eric, mina terrassplantor som tyvärr dött nu och istället har jag kamerarullen full med solnedgångar. Har tömt minneskorten från kameran och skall igen börja ha med den i väskan. 
 
Sommaren 2020, tack före både sämre och bättre stunder! 
 
 
sommar i jakobstad
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Ajli

du skriver så medryckande, jag blir så glad. Tungt med det tunga, men TILLSAMMANS är ändå väldigt starkt <3 och utomhus tillsammans: så viktigt!

Svar: Åh tusen tack för din fina kommentar <3
Ida-Marie

Tidstjuven

Men åh vad härligt! Låter verkligen som att du tagit vara på den här sommaren och gjort den minnesvärd 💕

Svar: Ja verkligen, nu saknas bara ett besök ut till ert ännu ❤️
Ida-Marie