När man vet vad som gått bra

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om saker som på riktigt gått dåligt under året, men måste ärligt säga att det var ändå så mycket som gick bättre som dessutom gjorde att 2018 blev bättre än jag trodde. Självklart ska man kunna identifiera och gå igenom situationer, misslyckanden och saker som tyvärr inte gick som man tänkt sig, och kunna lära sig av dem. Samtidigt ska man kunna göra de samma av goda saker, se vad som gjort att man blivit glad och mått bra och kunna kanske fylla det kommande året med mera sådant! 
 
 

 
Sommarens bästa evenemang var absolut Jakobs Dagarna, och lördag kvällen i skolparken. Har aldrig förr varit så stolt och nöjd över något jag åstadkommit, och detta tillsammans med den härliga arbetsgrupp vi hade. Att se hela Jakobstad dansa och sjunga med till Tungevaag & Raaban, den glädjen hela veckan förde med sig, kommer aldrig att glömma den glädjen! 
 


 
 
Ensam på interrail runt Europa, det var absolut något av de bästa valen jag gjort 2018. Så spontant, så roligt, så lärorikt och är bara så taggad för att göra något liknande snart igen. Jag fick nya vänner, såg nya ställen, lärde mig mycket nytt om mig själv och lusten att uppleva och se världen bara växte. Har sagt till så många som frågat, att om ni bara kan så åk ensam, åk på interrail, lär dig uppleva på egen hand.
 
(och jo, det kommer ännu fler inlägg från interrailen, haha!)
 
 
 
Alla tjejkvällar och event jag har fått ta del av, tillsammans med så fina vänner. Kommer att sakna mina Åbo-brudar, men har ännu större orsak att åka ofta och hälsa på. Roliga dans- och utekvällar med Shacki, som fått en att komma ihåg att huvudsaken är att man har bra sällskap. Glädjen av att få vara gäst på både fina förlovningskalas, bröllop och årsfester. Att få se sina vänner glädjas av lyckan, att få en ny familjemedlem. Delad glädje, är den bästa glädjen. 
 
 
Gymnastiken blir mer än bara min fritid, känner hur gymnastiken blir allt viktigare för mig i och med de underbara gymansterna. De gör mig glada, visar att träningsglädje är äkta glädje och jag ser sådan potential i dem. I år har både mina småflickor och tonnåringar visat hur viktigt gymnastiken är, de har förgyllt min vardag och jag ser nu hur jag bafra mer och mer vill satsa på gymnastiken. Kommer sakna mina Åbo-flickor, men är samtidigt glad över att få vara hem i Jakobstad med mina FIFare! 
 

 
 
En välbehövligt lyxig tjejsemester, även denna var spontan och så otroligt bra att blev av. Vi for tillsammans med Maria till Egypten, njöt av en vecka med sol, värme, god mat och att bara slappna av. Vi båda behövde komma bort till värmen, och fick lyxen av att göra detta tillsammans. Hur ofta kan man fara iväg på liknande tjejsemestrar? Inte ofta, så jag är otroligt glad och tacksam för att vi tog oss tiden för det! 
 
 
 
Var spontan och våga säga ja till utmaningar, ja verkligen blev det ett år av spontanitet. Jag tackade ja till många saker, men det mest intressanta och spännande var nog att ställa upp som riksdagskandidat. Det kommer att bli en lärorik vår, och ge mig så mycket. Besök gärna min hemsida ida-marie.fi så får du läsa mera om min kampanj!
 
 
Njutit av god mat och fina stunder, såsom hittat en ny favoritrestaurang (Pinchos) och tagit vara på alla soliga dagar jag bara kan. Känner att något man tycker om, eller något som gör en glad, skall man ta vara på och verkligen njuta av. Okej, jag har kanske inte varit den mest hälsosammaste eller duktiga tränings Ida, men jag har istället njutit fullt ut!
 
 
 
 

 
Vilka har varit dina bästa stunder under 2019?
 
 

2018 - årsresume
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Ida - foto & häst

Himla härligt inlägg och bilder!! :D Var i Mexico under året, det var helt klart en av de bästa stunderna 2018!! :)

Svar: oh härligt :D Mexico är så underbart!!
Ida-Marie

Petra

Hur peppigt inlägg?! Du är så duktig Ida :D

Svar: tack Petra <3
Ida-Marie