Kampanj Kick Off

Jag funderar tillbaka till 17 åriga Ida-Marie, som just kommit från en lektion i samhällslära där det diskuterats politik. Hon är bitter över att hon inte förstår vad höger och vänster i detta menas, och hon aldrig någonsin kommer bli en politiker. Tänk hur fel hon hade, och hur långt jag kommit idag. Jag var inte klassens stjärna, fick inga toppbetyg eller valde ens att skriva samhällslära i studenten. Jag ser tillbaka . på den jag var förr, och inser hur mycket jag vuxit som person.
 
I år, våren 2019, ställer jag upp som riksdagskandidat för första gången. Har suttit med i kommunalfullmäktige i snart två år och känner redan hur mycket jag lärt mig, och fått viljan till att uträtta ännu mer. Jag är inte rädd för att tala, och står för mina åsikter. Är man med i politiken skall ens röst höras, och det är en av orsakerna varför jag nu stället upp: Det är dags att få ungdomarnas röster hörda!
 
 
 
 
I tisdags hade jag min kampanj kick-off, dit det kom både släkt och vänner, kollegor och kampanj medlemmar. Ordnade tillfället vid After Eight, bjöd på lite tilltugg och presenterade min vision för våren 2019. Även om jag kanske är ung, och relativt ny när det kommer till politiken, så känner jag att jag har ett enormt stöd bakom mig. Extremt glad är jag att få jobba med min kampanjchef Cecilia, som kommer hjälpa mig undr våren med en hel del roligt!
 
 
 
 
 
 
Att gå in för ett val är något man inte kan göra ensam, därför är jag glad över att jag har så många fina människor i min omgivning som både stöttar mig och hjälper mig genom detta. Redan en hjälpande hand, en idé, ett tips, en tanke eller en åsikt är något som vem som helst kan bidra med, och som tas emot med all glädje. 
 
 
 
 
 
 
Jag har redan satt upp min webbsida (ida-marie.fi) som du gärna får besöka, där du kan läsa mera om just mina värderingar och hjärtefrågor. Där kan du dessutom få mer information om mig som politiker, och om du vill delta på något event eller en händelse under kampanjen så är du mer än välkommen. 
 
Det bästa och viktigaste du kan göra är att rösta!
 
 
 
#jungell2019 - SFP - SFP österbotten - eduskunta - riksdagsval 2019 - svensk ungdom
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar