Fånga det fina i vardagen

När stannade du senast upp, lyfte blicken från skärmen och tog ut hörlurarna ur öronen för att ta in vad som finns i din omgivning? Det gjorde jag igår, när det var ca -25 grader ute. En av vinterns absolut finaste (och hittills kallaste) dagar, och jag ville inget hellre än att bara vara ute. Tog med mig kameran för att fånga ett par ögonblick, men satte snabbt bort den för att bara så njuta av dagen med egna ögon. 
 
Allt för ofta glömmer vi bort att betrakta vad vi har omkringos, de människor som går förbi oss och stunder som passerar och vi helt missar dem. Ett av mina inofficiella nyårslöften var att ta vara på vardagen, och varje dag hitta något som gör dagen lite bättre. Samtidigt vill jag också fånga dessa stunder och vyer, så att jag kan dela med mig av glädjen de medför mig! 
 
Igår var dagen, när jag insåg hur glad jag är över att bo i Jakobstad. Vi har massor av fina platser, en intressant historia, mysiga caféer, bra fritids och kultur utbud och en hel del annat. Jag önskar att fler skulle börja uppskatta vad allt som finns här, hur mycket som ordnas och inte alltid klaga på vad man inte har. Så, jag kommer fortsätta med att publicera lite favoriter från Jakobstad nu som då, och tar gärna emot era tips och förslag på de bästa platserna eller eventen vi har som man bara måste ta del av! 
 
 
Glad och tacksam över hur fin stad Jakobstad egentligen är! 
 
 
 
cafe i jakobstad - fotovandring - jakobstad - pietarsaari - strengberg
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar