Zero Waste med Julia Degerth

 
 
För lite över en vecka sedan fick jag ta del av Julia Degerths föreläsning på Kaffia om Zero Waste. Har tidigare lyssnat till Julia, men tycker det är super intressant att alltid lära sig mera och bli påmind om en del saker jag inte kom ihåg. Hon lyfter fram ämnet på ett bra, roligt och intressant sätt, och är superglad över att hon dessutom skrivit sin bok Min lilla gröna, som jag självklart köpte för att stöda Julia och för att lära mig mera. 
 
Julia driver bloggen Grön .i Åbo där hon pratar väldigt mycket om livsstilen Zero Waste, som kort sagt går ut på att inte producera skräp och leva ett mer hållbart liv. Ifall ni ens är lite intresserade av att lära er mer om både hållbar livsstil, zero waste eller annars bara är nyfikna så kika in på bloggen hennes! 
 
 
 
 
På bilden ser ni "De tre R'en" som i princip sätter grunder för Zero Waste. 

Refuse
Reduce
Reuse
Recycle
Rot
 
 
 
 
Föreläsningen ordnades vid Kaffia, och det var riktigt roligt att så många kom och lyssnade. Missade du denna och skulle vara intresserad av att lära dig mer om Zero Waste, kanske ha ett till besök av Julia? Lämna i så fall en kommentar! 
 
 
 
 
På övre bilden ser ni Julias glasburk, som hon har med sig överallt. I den finns egentligen allt skräp som hon använt under de senaste månaderna (ganska många månader om jag minns helt rätt) och allt anant som hon använt är sådant som gått att återvinna, återanvända, sortera eller kompostera. 
 
På den nedre bilden har Julia med sig en del av hennes vardagsprodukter hon använder, ex. bambutandborste, diskbortse, egengjord hårmedel, biwax papper, lite smink och andra produkter. Eftersom jag själv var lite nyfiken på hur man kan laga sina egna produdukter, sökta jag fram youtubern Lauren Singers, som hade bra med tutorials på både shampo, deodorant och andra hygienartiklar som man kan göra själv. Klicka här för att se videorna
 
 
grön i åbo - hållbar utveckling - jakobstad - julia degerth - kaffia - zero waste
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar