There is a new Podcast in town

Plöstligt så händer det, något som bara varit ett skämtsamt förslag vänner emellant så blir verklighet. Jag, Amanda, Evelina och Sara har nu startat en egen podcast. Haha, det trodde jag verkligen inte för att jag aldrig egentligen gillat min egen röst, men vi tänkte att vi gör det lite annorlunda och testar något nytt. 
 
 
Vår podd heter:
SÄG ALLT ELLER INGET
 
 
 
Tanken bakom podden är att vi vill sitta och prata igenom olika ämnen tillsammans, så som vi annars gör, men lika bra kan dela våra tankar med andra. Vi har ca 10 avsnitt inplanerade till våren, och de kommer vara allt mellan skvaller, test, utmaningar, roligheter och pinsamheter. Det som gör vår podd lite annorlunga är att vi är fyra tjejer, som dessutom lägger ut detta på youtube. Japp, ni läste rätt! Vi filmar alltså våra inspelningar så att ni också kan lätt se vem som talar, hur vi är som personer och på så vis också får en bättre bild av oss.
 
Vi är alla ganska nybörjare när det kommer till poddinspelning och editering, vi skaffa en förmånlig men helt bra mikrofon och filmar på de kameror vi har. Ska försöka att göra detta bättre och bättre för varje gång, och vi ser det här mest som en rolig grej vi kan göra tillsammans. Ännu en bra ursäkt till att få ha tjejkvällar, hehe. 
 
Följ gärna vår instagram (@sagalltelleringet) för att hänga med på lite behind the scenes och för att lära känna oss lite bättre! Vi lägger även upp nyheter och avsnitt på vår facebook-sida (/sagalltelleringet) Alla våra avsnitt kommer att komma upp på Soundcloud och Youtube, du kan hitta dem här under! Ni får gärna kommentera, ge era åsikter och följa med vår nya podd! 
 
 
 
 
 

1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Feedback

Lite feedback till podden.
Bättre introduktion av personerna skulle ha varit trevligt, då skulle man ha hängt med mycket bättre oxå genom avsnittet. Till exempel ni bara "jo, jag ä 25 och fyller 26", no shit att man fyller 26 efter man är 25.... mer relevant info, tack. Man skulle ha viljat höra vad ni jobbar med etc.

Och det verkar mer som ni skulle ha en talkshow än podcast. Ni säger "du" "hon" , pekar på varann och man har ingen aning om vem i gruppen ni menar. Säg namnen så även lyssnare kan förstå vem ni pratar om. Och Ida vinkade med handen i ett skede?? hur skall man uppfatta det som lyssnare?

En annan sak som var väldigt okänslig var då Sara sa att hon e skitso (skitsofren) och ni skrattade? Vi lever på 2019 talet och man borde veta bättre om psykisk ohälsa. Prova leva med skitsofreni så ska vi se om ni skrattar. Vet att ni knappast menade något illa, men då man är en offentlig person och har mycket inflytande måste man ta dessa saker i beaktan.

And what is up with Ida?? som hela tiden skall smeka Saras ben. Så jäkla obekvämt. ugh.
För övrigt ett ganska flummigt avsnitt och inte så bra planerat. Vet att ni är nybörjare och lär er men bestäm åtminstone om ni skall ha podcast eller youtube kanal.

Svar: Tack för feedbacken, tycker det är synd att du inte vill stå för dina egna ord genom att lämna bort namn :)
Mer introduktion om oss får man via får instagram och i avsnitt nummer två, det bestämde vi redan efter första avsnittet.

Vi ville ha en podcast men med alternativet att även kunna se på video just för att vi är fyra st. Frågan är inte om vi ska ha en youtube-kanal eller en podd, utan saken är att vi vill ha att man kan se video om man så vill :) många poddar existerar idag på youtube just för att man ska kunna få se vem som pratar o hur de beter sig. Och ja, jag är en person som är närgången med mina vänner, så bra för dig att du inte behöver va med isf om du tycker det är obehagligt att jag rör Sara, haha!

Och jo, vi lever på 2019 och ämen psykiskt ohälsa är inget att skratta åt, men som du kanske också uppfattade det så tar vi saker och ting med en nypa salt, och man måste få kunna prata om saker och ting med lite roligare infallsvinkel också, som vi gör om oss själva.

Det där med namnen var kanske det mest konstruktiva i din kommentar som vi faktiskt kommer bättra oss på. Men som sagt, nästa gång du lämnar en kommentar så våga stå för dina ord, tack :)
Ida-Marie