Här har ni riksdagskandidat Jungell

JESS ni läste helt rätt. Jag kommer alltså ställa upp som riksdagskandidat inför valet våren 2019. Släppte nyheten på facebook för ett tag sedan, men kände att det hör ju självklart till att skriva om det på bloggen också! Ni har väl hunnit läsa Svensk Ungdoms nyhet om mig som kandidat? Eller den som kom på Österbottens tidning? Om inte, så tänkte jag berätta lite mer i det här inlägget om varför jag stället upp och lite vad jag har för tankar dagens politik.
 
 
Vilket parti och varför?
 
Självklart stället jag upp för Svenska folkpartiet i Österbotten, de delar väldigt lika värderingar som mig och jag sitter redan med i kommunfullmäktige för SFP. Partiet står för mycket av det vad jag själv står för, men de tre huvud punkterna jag tänker satsa på att lyfta fram är
 
Ungas framtid och möjligheter
Hållbar utveckling
Kultur och idrott
 
 
Ungas framtid och möjligheter?
 
Finland är ett fantastiskt land att växa upp i, och get alla ungdomar fina möjligheter till en bra framtid. Dock ser vi varje dag hur fler och fler lider av ångest och stress inför sina framtidsfal, studiestöd och bidrag skärs ner och det blir allt svårare att få både studieplats och arbete. Ungdomarna är landets framtid, så för mig är det en självklarhet att vi måste satsa på att varje ungdom har en möjlighet till att utvecklas både karriärsmässigt och också må bra! 
 
 
Hållbar utveckling?
 
Det som kanske inte framkommet så mycket från min sida, men som jag mer och mer bryr mig om så är just hållbar utveckling. Mer specifikt så menar jag vår miljö och våra levnadsvanor som påverkar den. Jag inspireras av vänner och bekanta som gör sitt bästa för att som enskild människa göra en påverkan, såsom att sortera, återvinna, äta mindre kött, köpa lokala produkter och ekologiska varor samt kanske tänka efter före man gör vissa val i vardagen. Jag tror att om varje människa skulle göra lite andra val i vardagen, eller ens bry sig lite mera skulle miljön och naturen må så mycket bättre. 
 
 
Kultur och idrott?
 
Något som folk mår bra av, och väljer att lägga sin fritid på är just kultur och idrott. Vi har fantastiska möjligheter i Finland när det kommer till just idrottsmöjligheter, och det finns inget bättre än föreningsverksamhet. Jag är själv aktiv i flera idrottsföreningar och älskar att se hur mycket gott idrotten för med sig i en människas vardag. Kulturen är också något så viktigt för vårt samhälle, och ibland kan jag känna att den uppskattas inte så mycket som den borde. 
 
 
Varför just mig som kandidat?
 
Det här var kanske den första frågan jag ställde mig själv, varför jag? Efter många tankar och funderingar så vändes hela frågan till ett så tydligt svar; självklart jag! När vi ser på dagens politik, de som har påverkningsmöjligeter både i kommuner men också i riksdagen, så saknar jag fler unga och fler kvinnor. I de flesta kommuner och även i riksdagen så är männen starkt representerade, och medelåldern ligger oftast mellan 45-55 år. I Jakobstad är jag enda kvinnan under 50, vilket för mig känns verkligen ologiskt. Självklart kommer det mycket erfarenhet och kunskap med åldern, men jag ser inte varför inte fler unga skulle kunna vara med och påverka vårt land och de val som görs. 
 
Jag stället alltså upp i Jakobstad, som hör till Vasa valkrets där SFP har starka kandidater. Är mycket glad över att få stå som kandidat med så starka personer som Anna-Maja Henriksson, Joakim Strand, Christoffer Ingo, Sari Somppi och många fler. Jag vet om att det kommer att vara en mycket tuff kampanj, speciellt för mig som ställer upp första gången och är relativt ny och ung, men jag känner att jag har en stor möjlighet att få en hel del förtroenden och röster tack vare att jag verkligen brinner för det jag gör och känner att det är nu som vi behöver fler unga kvinnor med i politiken! 
 
 
En viktig hälsning till alla som läser detta:
 
Nu om någonsin är det så otroligt viktigt att rösta. Jag vet att många kanske tror att en individs röst inte betyder så mycket, när det i själva verket kan vara just en persons röst osm är den avgörande. När jag såg valdeltagandet i kommunalvalet 2017 blev jag verkligen chokad över hur många som inte röstar, och hoppas verkligen att deltagandet är så mycket större nu när det gället riksdagen. Även om man inte har en bekant eller en vän som ställer upp, så kan man alltid hitta någon som har samma värderingar som en själv. Jag hoppas att ni känner att jag kan vara en bra kandidat, och eventuellt också en person som ni kan lägga just er röst på! 
 
 
Vill du vara med i min kampanjgrupp?
 
Inför valet får vi kandidater ha våran egen kampanjgrupp som hjälper oss under våren och som har samma mål som oss: att nå ut till så många som möjligt och få förtroende av folket. Jag har en hel del roliga planer och tankar på hur jag vill utföra min kampanj på våren, men jag kan inte göra det ensam. Så om du känner att du skulle vilja vara med, endera bara träffas på en kopp kaffe och brainstorma idéer eller också hjälpa mig från början till slut, så ta gärna kontakt via idajungell@gmail.com och berätta varför just du vill vara med i min kampanjgrupp! 
 
 
 
SFP österbotten - finland - riksdagsval 2019
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Daniela

En aktiv SUare som jag själv är blev jag glad att du ställer upp :) Lycka till!

Svar: Vad roligt att höra!! :D
Ida-Marie

SandraEmilia- Fashion, Lifestyle & Business

GRYM DU ÄR!! Stort lycka till! :)

Svar: Hihi tack ska du ha Sandra :D
Ida-Marie

Terese

Så roligt för dig!! Hoppas att det går bra!
Kramis

Svar: TACK ska du ha, det hoppas jag verkligen :D
Ida-Marie