Black Friday.. more like Freaky Friday

Fredag morgon, sitter i bussen på väg till Helsingfors. Öppnar nyheter och sociala medier, och 10 minuter senare befinner jag mig på både elektronik och klädbutikers webbsidor. Är fem före med att klicka hem något min hjärna säger att är billigt, och jag bara måste ha. Till min räddning kommer det undervetna emot och påminner mig om att jag inte behöver något just nu, verkligen inte de saker jag ser på. Känns verkligen inte som en Black Friday, mera som en Freaky Friday så som min hjärna spökar och reagerar. 
 
Istället för att anamma Black Friday, eller publicera inlägg om en White Monday, så väljar jag att istället lägga mina tankar och energi på att smått införa en annan tradition som hör denna vecka till; Thanksgiving. Tänkte kort berätta ett par saker i min vardag jag är tacksam för, och som jag kanske glömmer bort att uppskatta. 
 
 
Jag är tacksam för att..
 
.. Jag är född och uppvuxen i Finland, ett tryggt och fint land som både ger mig möjligheter och frihet till att vara den jag är och har en god framtid. 
 
.. Jag har en fin familj, underbara vänner och en pojkvän som älskar mig och bryr sig om mig. Även om jag vissa dagar kan känna mig urusel, ensam och värdelös så finns alltid någon där för mig. 
 
.. Det finns så många fina människor som väljer att göra sitt bästa för andra, för samhället och för de som behöver en hjälpande hand. Jag vill bli bättre på att ge, på att hjälpa. Minst en god gärning om dagen, liten som står så länge den är god. 
 
.. Andra chanser är något som verkligen finns, både inom arbete, relationer och livet. Något jag lärt mig de senaste åren är att jag mår bättre av att lära mig av misslyckanden, våga säga förlåt och kan göra om saker jag inte är nöjd med. 
 
.. Just du läser detta, och kanske vill ta en stund för dig själv och fundera vad just du är tacksam för!
 
 

 
Foto: Jarina 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar