BBIT (best burgers in town)

Inlägget i samarbete med Friends & BRGRS
 
 
Vilket härlig sätt att spendera en mörk tisdag kväll, med super god mat och trevligt sällskap. Ikväll var jag bjudet till en Burger-tasting till Friends & BRGRS i Jakobstad, fortfarande är det en av mina favorit restauranger och ett måste att besöka varje gång jag är hemma.
 
 
 
 
Under kvällen fick vi pröva på tre olika hamburgare i mindre storlek, och sedan en burgare ur menyn som vi fick välja själva. Mellan rätterna fick vi även smaka på både Halloumi- och vanliga frenchfries. Dessa fick vi även dippa i deras Friends, Chipotle och Aioli dipp.Jag som är en stor halloumi älskare så tycker otroligt mycket om dessa, om ni inte testat dem ännu så kan jag rekommendera dem! 
 
 
 
 
De burgarna vi fick testa på var Kycklingburgaren, månadens burgare som innehåll bland annat guacamole och mycket starka ingredienser, samt bacon burgaren. Sedan valde jag att prova på Umami med vegetarisk biff. Till efterrätt fick vi milkshake, och jag fick smaka på en ny smak nämligen kaffe-choklad, och som jag blev snål på mera. Älskar ju milkshake, sku kunna dricka det varje dag. 
 
 
 
 
Även om jag inte är ett stort fan av limsa, så är deras egen gjorda dryck otroligt god!
Min favorit... jordgubb!
 
 
 
 
Som kvällens trevliga bordssällkap hade jag Cindy och Anton, det var länge sedan jag sett Cindy senast så det var riktigt roligt att få prata lite. Självklart lite trevliga också när någon annan känner samma behov och vilja att ta biler på allt och alla, hehe. 
 
 
 
 
Inte nog med att maten på Friends & BRGRS är god, så är också servicen alltid bra. Personer är trevlig, kockarna duktiga, de lyssnar och man har åsikter och funderingar och vill alltid utvecklas mot det bättre. Ett stort plus är att de anstället väldigt mycket ungdomar, vilket jag ser som en fördel för att många får en chans till arbetslivet och också kan försörja sig själva. Tack till kvällens duktiga kockar! 
 
 
 
 
Friends & BRGRS satsar på lokalproducerad mat, med ett bra urval där alla kan hitta något som passar sin egen smak. Om du inte hittar något på menyn, så kan du faktiskt komponera en hamburgare som passar dig. Ex. Gillar du deras Classic hamburgare, men vill hellre ha Aioli dipp och guacamole till, ja då kan du enkelt be om det från kassan och köket levererar! 
 
 
 
 
En ny favorit var absolut Topped Fries, alltså franskpotatis med cheddar, majonäs, pico de gallo och rödlök. MUMS alltså. För mig var det en riktigt lyckad kväll, där jag både fick testa nya burgare och få lite nya idéer till vad jag kan äta där nästa gång, hihi. Tack Cindy och Anton för sällskapet! 
 
Stort tack till Friends & BRGRS för denna kväll!
 
 
 
burgare - friends & brgrs - hamburgare - ravintola pietarsaaressa - restaurang i jakobstad
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Cindy

Åh tack själv! Så mysigt de var! :*

Angelica Wåhlin

Åh, så himla kul ju & det ser verkligen sååå gott ut!