5 drömmar andra brukar fnissa åt

Alla har vi drömmar och mål i livet, och en del av dem känns väldigt självklara. När jag säger att jag vill bli framgångsrik, resa mycket, komma långt i politiken och få en till examen så brukar alla nicka och säga "ja men det låter ju bra". Sedan kan jag ibland slänga ur mig mina hemliga drömmar och saker jag verkligen skulle vilja testa på, men då brukar ofta en hel del skratt eller fniss framkomma och jag börjar själv ifrågasätta vad jag tänker på. 
 
 
Fem hemliga drömmar à la Ida
 
 
 
  
Skriva en bok
 
JESS alltså dehär har jag nämnt tidigare, men jag är riktigt seriöst. Sku jag ha tid och lite bättre språk sku jag närsom helst vila sätt mig ner och skriva böcker. Har så många idéer och tankar om olika romaner, noveller och berättelser jag sku vila få ner till böcker. Tror bestämt jag i något skede av mitt liv ska ta paus från allt, hyr en lyxvilla i Karibien och bara skriva i ett par månader, hehe.
 
Skämtåsido, såg att Ellen delade ett av Schildts & Söderströms inlägg om en debutanttävling. Man kan alltså skicka in sin roman anonymt och eventuellt bli en lycklig vinnare till lite pengar och kanske möjlighet till publicering. Det sku vara så otroligt roligt, kankse om jag har tid över (haha, i vilken värld) så skulle jag kunna sätta mig ner och skriva ner allt det jag faktikst tänkt på. Man vet inte förrän man gett det ett försök. 
 
"Varför brukar folk fnissa åt detta?"
Mestadels för att jag kanske inte är den duktigaste i att uttrycka mig i textform. Samt att jag inte är en person som kan sitta still väldigt länge eller sku plötsligt ha så mycket tid över. Ja, och kanske till de idéer jag haft..!
 
 
Ha en egen talkshow
 
Min kärlek för media, video, människor och möten sku allt gå samman i en talkshow. Har i så många år varit som besatt av olika talkshower, såsom Ellen DeGeners, Late Late SHow, olika youtube-shower och alla möjliga liknande program. Jag tycker om poddar, men känner att jag sku ha så mycket mer att ge i videoformat. Dessutomm så har jag alltid velat göra någon form av TV-debut, och i dagens läge med youtube-plattformen skulle det inte vara helt omöjlgt. 
 
"Varför brukar folk fnissa åt detta?"
Jag har ingen stor youtube-kanal, är inget kändis eller expert på att editera och äger ingen bra utrustning för någor sådant. Dock så tror jag att vem som helst kan göra vad som helst, bara man gör det helhjärtat. Har inspirationer såsom Casey Neistat att tacka för det! 
 
 
 
 
Öppna en egen butik eller restaurang
 
Nu just är jag super taggad över att hämta något nytt till min hemstad Jakobstad, eftersom jag ser så mycket potential i stället. Har redan varit i kontakt med ett par företag om att få öppna en butik i centrum, så vi får se hru det kommer gå. Dock så vet jag att detta är inget jag kan göra ensam, så ifall det finns flera taggade Jakobstadsbor som sku vilja vara del av något nytt, så här är mina idéer och förslag på vad centrum saknar och skulle må bra av: 
 
Flying Tiger
Pasta & Sallads bar
Skobutik
Fafa's eller en vegetarisk restauran
Ungdomscafé/hang out place i centrum
 
"Men varför sku du starta något i Jakobstad, finns det inte redan tillräckligt?"
Just dessa butiker/restauranger tycker jag det inte helt enkelt finns lika bra utbud av, och känner att det finns en efterfrågan på. Jag skulle väldigt gärna handla pyssel och lite småsaker från en Tiger, vi har inte en endast skobutik kvar mera, vi har massor med restauranger men ingen just för pasta och sallad, eller många vegetariska alternativ, och att öppna ett ställe där unga känner sig välkomna även kvällstid och helger sku vara riktigt roligt.
 
 
Läsa mig tre nya språk
 
Under alla mina resor så har jag insett hur viktigt det är med språk, hur roligt det är att kunna kommunicera och dessutom lära sig mer om en kultur. För tillfället talar jag finska, svenska och engelska flytande, och har läst spanska och ryska i skolan. Självklart sku jag kunna bli bättre på både dessa, men skulle också vilja utmana mig på tre nya: franska, tyska och italienska. Då skulle det kännas som att jag kan röra mig runt i de flesta Europeiska länder och klara mig språkmässigt!
 
"Man klarar ju sig på engelska i världen.."
..Trodde jag också, tills jag insåg på interrailer hur många som bara kunde ex. franska eller tyska, och jag kände mig ganska svag som inte kunde varkendera. Belgien och Schweiz är länder där det fanns väldigt få som talade engelska med mig, och de förstod inte varför jag inte valt att läsa någon av dessa i skolan, haha. 
 
 
Åka på en jordenrunt resa
 
Som många vet så älskar jag att resa, jag vill se mer av världen och uppleva både nya platser och nya kulturer. Även om jag gillar att resa och utforska ett land i taget, så sku det vara så häftigt att åka jorden runt. Ännu bättre, besöka alla länder på jorden. Jag såg ett youtube-klipp om en kvinna som reste till 196 länder för att slå ett världsrekord, och hon lät så inspirerande och gav mig tanken om att fortsätta besöka fler och fler olika länder! 
 
"Blir det inte jobbigt i längden att resa så mycket?"
Haha, nej verkligen inte. Sku jag få välja sku jag gärna resa runt i typ ett helt år. Bara se nya platser, göra roliga saker, träffa nya människor och få leva ett reseliv. I ett annat liv sku jag säkert vara en sådan som tar ett jobb man kan gö via datorn och sedan bara förflytta mig från ställe till ställe för att få se så mycket som möjligt. 
 
 
 
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Marias Memoarer

Flera av dina drömmar låter väl inte alls orealistiska :) att lära grunderna i något/några till språk skulle du väl klara, en långresa likaså om du organiserar och sparar så det funkar. Och att öppna nåt i Jeppis verkar ju redan ligga i startgroparna, ska bli spännande att se vad som öppnar näst i staden!

Svar: tack ska du ha, tror kanske det är bra att stå på sig och våga drömma :D
Ida-Marie

Hemma Hos Felicia

Jag har saknat en restaurang som gör riktigt bra pasta i Jakobstad!!! :D

Svar: ooh ja tror de e flera som känner lika :D
Ida-Marie

Petra Nordqvist

Bilderna i detta inlägg så fint redigerade :D <3

Svar: Nåmen tack vännen <3
Ida-Marie