Från femte våningen i centrum

Skillnaden med att bo i Åbo centrum, och i Jakobstad centrum är faktiskt inte så stor. I Åbo bor vi breve torget, och i Jakobstad på en av huvudgatorna (Storgatan 17 för de som vill veta, hehe). I Åbo är allt nära, vi har butiker, affärer, restauranger, och bor dessutom nära både tågstation, busstation och skolorna (i mitten på alla dessa egentligen). I Jakobstad finns ju dock inte ett lika stort urval, men att ha en utsikt över staden, parken och Strengbergsklockan är ljuvligt! 
 
Jag blir mer och mer bekväm med att bo i Jakobstad, men trivs minst lika bra i Åbo. Dessutom är jag medveten om att ju närmare vi kommer hösten, desto närmare smyger 2019 fram då man borde börja fundera på var man vill bo och vad man vill börja göra. Jag har studier som kan utföras var som helst (distansstudier) men Anders blir helt färdig från skolan och det börjar bli dags att söka jobb. 
 
För mig är inte staden man bor i det allra viktigaste, utan att man hittar ett hem och har varandra var man än är. Jag är väldigt intresserad av att bo i exempelvis Helsingfors, Stockholm eller varför inte utomlands, men nu över sommaren trivs jag allra bäst i Jakobstad och skall göra det bästa utav den här sommaren! 
 
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar