En bok och två ljudböcker senare

Vilken helg alltså, solen sken, det var närmare 25 grader varmt och jag fick vara ledig. Detta firades med en helg vid sambons villa, med hundarna och läsning som det bästa sällskapet. Älskar att vara vid havet, njuta av solen och glömma verkligheten för en stund. Tror verkligen inte att jag är den enda!
 
Hade under veckan fått köpa Ellens bok Jaga vatten. och läste ut den först av allt under lördagen. Kan säga att den gav mig både ett nytt sätt att se på litteratur, sätter hon skrivit på och också sättet att ta fram händelser. kändes som att läsa Rakels (huvudpersonens) dagbok mer än att läsa en bok, och tycker den var både roande och tog fram tankar som säkert en hel del ungdomar gått igenom. 
 
 
 
 
Till näst ville jag ha något annorlunda, men kände mig alltför lat för att orka hålla upp en bok som skymmer solen för mitt ansikte. Laddade ner appen Nextory och lyssnade sedan på Alexandra "Kissie" Nilssons bok Hatad och älskad. Eftersom jag själv följt hennes blogg sedan hon börjat, sett både det ena och det andra och också funderat över hennes liv (alltför mycket kanske) så var det så intressant att höra om historien bakom bloggpersonligheten Kissie. Hon tar verkligen fram både de goda och dåliga sidorna med bloggandet, och jag kunde inte sluta lyssna när jag en gång börjat. 
 
Det finns en hel del bloggares böcker på Nextory, allas är tyvärr inte upplästa av någon. Jag uppskattar verkligen att influencers har tagit sig tid för att först och främst skriva en bok, och sedan själva läsa in dem som ljudböcker. Kändes verkligen som att jag hade en "privat pratstund" med Alexandra.
 
 
 
På söndag fanns det ännu tid för mera böcker, och ville nu ha lite mera motivation och kicka igång veckan med något starkt. Lyssnade som näst på Alexander Pärleros bok Framgångboken. Har följt hans podd Framgångs podden så länge, och täntke att den här boken måste vara minst lika bra. Och ja, inte blev jag besviken. Har med flit inte lyssnar färdigt ännu, utan lyssnar bara på ett par kapitel åt gången för att varje dag få in lite mera inspiration och motivation, och testa något nytt han pratar om. 
 
Det här med ljudböcker gillar jag starkt, även om de funnits länge så har utbudet blivit så bra nu och jag kommer nog fortsätta använda Nextory under sommaren. Troligtvis mestadels till ljudböcker, för när det kommer till att själv läsa så föredrar jag fysiska böcker. 
 
 
Vad tycker du,
är det lika roligt att läsa fysiska böcker som att lyssna på ljudböcker?
 
 
 
4
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Sandra Rosén Dahlgren

Å värsta perfekta sommarhelgen ju! Kul att höra lite om böckerna. Själv har jag aldrig testat ljudböcker. Men har tänkt att testa eftersom att det kan vara riktigt praktiskt ibland ju, men vill absolut inte överge dom riktiga böckerna! :)

Svar: Tror aldrig jag heller kommer överge de "äkta" böckerna :D
Ida-Marie

Hemma Hos Felicia

Jag vill ha mina böcker i pappersform! Jag gillar dendär känslan av att "vända blad" haha! Men kul att du hittat charmen med ljudböcker!! Det är ju ändå så behändigt, man slipper slarva med sig en stor bokhög! :)

Svar: Oh jo, det kommer inget att ersätta :D Kan tänka mig att ha just med kanske 1-2 böcker på resa och sedan resten som ljudböcker i framtiden, tyvärr väger böckerna ofta då man vill ha med sig många haha :D
Ida-Marie

Angelica Wåhlin

Det ser otroligt mysigt ut! Jag föredrar en fysisk bok :)

Svar: Fysiska är nog en helt annan känsla, så är det bara :)
Ida-Marie

Julia

Jag har ännu inte fallit för ljudböcker på samma sätt som podcast, främst eftersom jag föredrar typ 30 min avsnitt som inte hör ihop på något sätt :) Däremot är ljudböcker betydligt lättare att ta med sig på t.ex. resor och flyg!

Svar: Haha, jo alltså det kanske är lättare att lyssna på ex. poddar eller liknande om man bara vill ha korta grejer och inte behöver följa med :) Men märker hur lätt det är att just kunna göra något annat samtidigt om man vill läsa något men inte har ro att sitta :)
Ida-Marie