Det där lilla extra

Ibland funderar jag över varför jag inte väljer att bo i Åbo på sommaren, även om det är en underbar sommarstad. Jag trivs super bra i Jakobstad, med vänner och familj, trivsamt jobb och mysiga miljö, men det finns en del saker jag saknar som Åbo skulle kunna dela med sig av. En av dessa är torgkulturen! 
 
 
Det är så mysigt att gå på morgonen till torget, sätta sig ner vid ett av caféena och bara titta på folk. Som ni kanske insåg i mitt inlägg från tåget, så tycket jag om att observera människor, hehe. Torget är en bra mötesplats, och i Åbo är det livligt och fyllt med både försäljare och besökare. Och för att inte prata om alla de vackra blommorna!
 
 
 
Något jag ändå måste skryta på Jakobstad för, så är cafékulturen. Vi har så många fina cafér, med väldigt bra utbud och så trevlig personal. Även om jag har ett favorit ställe i Åbo (nya Espresso house vid gågatan) så kan jag lugnt säga att Jakobstads utbud är både billigare och bättre (enligt mig själv, hehe). 
 
 
 
Denna Espresso house öppnade dörrarna nu under våren. Stor och härlig uteterass, fint på insidan också!
 
 
 
De har allt från det goda salta, lilla söta och smaskiga smoothies! 
 
 
 
Senaste lördag for jag och Mirva dit för att lyxa till vår lediga förmiddag, och beställde en hel del godsaker.
 
 
 
Tycker själv det är härligt att få njuta av nybryggt kaffe, och något extra gott för att pigga upp dagen!
 
Har du något favoritcafé du gärna besöker?
 
Kaffedrickare som jag är så besöker jag gärna nya stället, eller prövar på något nytt nu som då! 
 
 
 
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Q& Victoria

Kanske Jakobstad klår Åbo detta år då dom håller på att gräva upp torget? ;) just nu känns det i alla fall som om man helst vill hålla sig borta från området nära torget... :D

Svar: haha nå sant, men di gör de ganska smidigt, dock e ju int dedär dendär "parkeringsgrottan" som ska byggas nångång i framtiden sen i Åbo.. Så får se när de blir av ;D
Ida-Marie

Rebecca Adnell

Superfina bilder! Ser verkligen mysigt ut :)

Svar: Hihi tack :)
Ida-Marie