Fem saker jag är urusel på

Det finns en hel del saker jag är bra på, men det känns som ännu fler jag verkligen är urusel på. Tänkte som kontrast till förra inlägget skriva faktiskt om en hel del saker jag är på riktigt på dålig på (skäms ibland över dessa) och försöker ändra på dem så gott jag kan. Femman är kanske den jobbigaste, haha. 
 
1. Spara pengar
När jag har något att se fram emot så sparar jag som en snål jäkel, men vardagarna utan ekonomiska mål så kan jag ha investerat i en he del cafébesök, mat, spontanköp och andra utgifter jag kanske inte behöver göras å ofta. Jag vet ärligt inte hur mycket pengar jag lägger på mat och kaffe i veckan.. Det är mycket de...
 
 
 
 
2. Laga mat
Oskojjat är jag kanske världens sämsta kock. Jag lär mig en eller två rätter som jag verkligen kan (nu just är det avokadopasta och att kokoa nypotatis) och så äter jag det konstant. Jag prövar gärna nya rätter, men hur jag än följer recept så smakar det verkligen inte lika, och allt som oftast lyckas jag bränna något eller så smakar det riktigt illa. Det är väl något man lär sig med tiden, men nu just.. anlita mig aldrig som kock! 
 
3. Vattna blommor
Nu när de enda "växter" jag har är avokadofröna (som det kommer en uppdatering på ihelg faktiskt) så känns mitt liv plöstligt mera tryggt. Under försommaren har jag köpt sammanlagt tre blommor, och alla tre har dött inom bara ett par dagar. En vattnade jag för lite, en för mycket och en sku tydligen inte stå i solen.. Näe, växter är inte min grej än så länge. 
 
 
 
 
4. Stiga upp på morgonen
Hur har mina mornar sett ut denna sommar.. egentligen detta år. Lägger tidig väckning i hopp om en effektiv morgon. Trycket säkert på znoose mellan 5-10 gånger, plöstligt är lockan 10 före jag ska vara någonstans och det blir rejäl panik. Under sommaren går det lite bättre att stiga upp, men jag är plöstligt super långsam på morgonen.. Vet inte när jag skulle ha varit före 9 på kontoret, tror det är för att jag vet att det är helt ok att komma någon minut sen. Dock kan jag ändå stiga upp när jag har ex. en tid att passa. Då går det konstigt nog snabbt att stiga upp? 
 
5. Kolla om det finns wc-papper
Anders börjar säkert bli trött på det här, men det händer alltför ofta att jag går på wc. Kisar. Söker papper. Får panik. Ropar "Anders, kan du hämta wc-papper" (för vi har mer i städskrubben då det inte ryms i wc'n). Eftersom jag hemma är så dåligt på att kolla det, så har jag tydligen börjat bli dålig på andra ställen.. Vilket inte är roligt. Så, efter en tragisk upplevelse (som jag helst inte går in på detalj på) så har jag allt som oftast med mig näsdukar åtm i väskan, hehe.
 
Nog är det tur att ens sambo älskar även ens klumpiga och glömska sidor, hehe
 
 
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Corinne Grönholm

Ett stort tips är appen Daily Budget. Galet simpelt, bara lägga in inkomster samt fasta utgifter (och eventuellt vad du vill spara) och sen räknar den ut hur mycket du kan använda per dag för att hålla din budget. Sen skriver man bara in i appen när man köpt något. I början glömmer man bort lite men efter ett tag rullar de på som en rutin och då kan du se både hur mycket pengar du egentligen använder men också lägga pengar på kaffe och sånt med gott samvete om du ser att du ligger på plus :D! Jag var förut rätt bra på att skapa onödig ekonomisk stress åt mig, fick typ ångest bara jag fikade men nu kan jag fika med gott samvete när jag vet om jag har råd eller inte!

Svar: Oh jo, har testat den tidigare men märkt just hur svårt det var att komma ihåg att fylla i den, haha! Kanske jag borde ge den en chans till och se om det kanske går bättre nu när man har en fast vardagsrutin :D Sku gärna vila ha koll så de int känns (som du säger) att man får dåligt samvete! ;)
Ida-Marie

Cecilia Löfholm

5 saker jag är dålig på:
1.Rensa ogräs. Jag vet hur maskrosor ser ut, men om övrigt ogräs har blomma blir det kvar.
2. Ställa krav på jobbet. Jag vet att jag har så mycket mer att ge....
3. Att hålla koll på pålägg och bröd. Jag äter inte mackor så ofta, så jag har alltid dålig koll om brödet och pålägget är slut.
4. Att inte bry mig. Jag bryr mig om människor alldeles för mycket, och jag blir ledsen om nån är dum.
5. Att rensa ut. Jag vill ha ett hem med lite och uttänkta saker framme
Men det kommer inte hända. Tycker om det vi har för mycket.

Svar: Haha, dedär med pålägg och bröd.. Känner så igen mig. Plöstligt är det slut eller gammalt när man är som mest snål! :')
Ida-Marie