En sådär sidohobby på facebook

Sedan förra årets kommunalval har jag velat fortsätta med min positiva attityd om Jakobstad och dess möjligheter. Jag älskar staden, dess miljö, företag, möjligheter och en hel del av folket. Dock börjar jag bli lite trött på allt klagande och skitsnack som försegår, och försöker mitt bästa till att alltid hitta något positivt att skriva. 
 
Det finns tre facebook grupper om Jakobstad där jag är med, och där kommer allt från positiva kommentarer, bilder, frågor och dylikt, men också en hel del klagomål. Så på dessa försöker jag pigga upp stämningen med lite roliga kommentarer och positiva åsikter. Kan ge några exempel:
 
 
 
 
 
 
Så, för att pigga upp och lite påminna folk om att tänka före man talar så publicerade jag detta idag:
 
 
 
Absolut skall man få kritisera och ge feedback, men att bara klaga för att klaga.. alltid vara negativ.. alltid hitta fel.. Det är så onödigt. Speciellt när andra försöker jobba varje dag med att utveckla staden, hitta på lösningar, ordna evenemang och göra dagarna lite trevligare. 
 
För skojjs skull ordnade jag och Cecilia en klädbytardag på torget, och det var ett jätte enkelt och roligt litet event som piggade upp en dag på torget. Jag blev lite förvånad när inte en enda av de som oftast klagar på att "det är aldrig folk på torget" eller "det händer aldrig nå i centrum" så dök inte upp. 
 
Min poäng är, att jag tycker vardagen blir lite trevligare om man orkar vara glad och hitta det positiva. Klart man får ha dåliga dagar, tycka något är fult eller konstigt men jag ser inte hur någon annans klagande på Jakobstad skall göra dem här staden bättre? Konstruktiv kritik, idéer på evenemang och gärna egna initiativ, det kan göra en stad bättre! 
 
Bild från klädbytardagen förra veckan. 
 
 
jakobstad - pietarsaari
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar