En av Jakobstads pärlor

Alla städer i Finland är sommarstäder. Ni vet, det att folk alltid säger "Du ska nog komma hit på sommaren när det är som finast". Självklart är allt vackert på sommaren, men när man har platser som är sådär extra vackra så blir man bara så glad. En av de ställen, som jag och många andra kallar till en av stadens pärlor, så är Mässkär. 
 
 
 
 
Mässkär är en holme en brabit från stan, dit du endast kan under sommartid färdas med båt. Under vintern är det väldigt många som vandrar ut längs isen hit, vilket säkerligen är härligt. Vi passade på att ta Mässkärs färjan från Gamla hamn, den går i juli varje dag kl. 12:00, och kostar 15€ tur-retur. Fick sitta längst fram och njuta av solen, utsikten och vattnet som skvalpade på fötterna.
 
 
 
 
 
Eftersom varken jag eller mamma hade något speciellt för oss under söndagen, var det en perfekt dag att åka ut till Mässkär. Det var närmare 30 grader varmt, blå himmel och en fin dag för en utflykt. Själv har jag int besökt Mässkär sedan lågstadiet, så det var inst sagt dags för mig att åka ut dit igen! 
 
 
 
 
Det finns en hel del att gö förutom att njuta av solen, nu just har de lunch varje dag och självklart ett café öppet. Du kan gå längs en kort vandringsstig eller simma längs stranden. Eller varför inte göra som vi, gå runt lite på ön tills man hittar ett perfekt ställe till att bara sitta och njuta av lugnet vid. 
 
 
 
 
 
Man hinner vara ca tre timmar på Mässkär innan båter åker tillbaka till Macken. Under den tiden hinner man bra njuta av ön, och bli lite avundsjuk på alla de som får ha sin sommarstuga där. Såg en hel del mysiga sugor som jag gärna sku spendera en natt eller två i. Om man vill spendera en natt där, så har de faktiskt rum som man kan sova i, bara att kolla in deras hemsida www.masskar.fi så får ni veta mera. 
 
 
En enkel men så skön dag vid en av Jakobstads pärlor. Tack för sällskapet mamma!
 
 
 
jakobstad - mässkär - pietarsaari
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Sarah

Fina bilder :)

Svar: Åh tack :)
Ida-Marie