The true winter pain

Handen upp om du har problem med din hud på vintern! Japp, det har jag med. Hela halsen, ansiktet och nacken är torr som bara vad, och på några få ställen på resterande kropp finns också utslag. Att gå från värme, till kyla, svettas, bli torr.. det är inte riktigt skonsamt till huden. Värsta är att hur mycket man än försöker täcka dessa, så tycks de inte försvinna.
 
 

 
Raise your hand if you have problems with your skin during the winter! Yes, I do to. My face, neck and some other parts of my body are so dry and ichy, and it's making me go crazy. To walk from the heat in the apartment, to the ice cold -20°, to sweat and the dry off.. it is not the best thing for my skin. The worst part is that how much you try to cover it up, it is still visible. 
 
 
 
 
Det här är kanske fjärde vintern i rad som jag får proble med huden, i värsta fall blöder det till och med. Ansiktet förstår jag att inte klia, men nacken och armarna är omöjliga att inte röra. Varje gång jag har en långärmad tröja så vill jag bara slita sönder den och klia klia klia. 
 

 
This is the fourth winter in a row that I have this kind of skin problem, and in worst cases they also bleed a bit. I know to keep my hands off my face, but my arms and neck are impossible to not touch. Everytime I have a long weater I just want to rip it of and scratch scratch scratch. 
 
 
 
 
Hittills har jag bara hittat två krämer som hjälper till vissa dagar. En av dem är vanlig Hydrocortison. Det rekommenderas inte att använda på riktigt djupa sår, och inte för en lång period. När det kliar som värst använder jag det ca en vecka, och har sedan en vecka paus. Det brukar nog hjälpa för stunden, men veckan jag är utan så verkar det bara återkomma.. Så skulle gärna hitta något att använda för en lång period. 
 
 

 
For the moment I am using two kind of products to help me with this. One of them is a basic Hydrocortizon cream. It is recommended to just use for shorter periods, I use it for a week in a row and then I always have a week off. It usually helps for the moments, but always the week off seems to bring back the itch.
 
 
 
 
Min favoritkräm som jag använder till ansiktet är ändå Kiehls Ultra Facial Cream. Den är anpassad för oss som bor i kallare klimat, och är väldigt skonsam mot huden. Den hjälper väldigt bra på ansiktet, och gör att jag har en återfuktad hud hela dagen. Dock märker jag att det svider lite när jag lägger den på de absolut torraste delarna, så försöker att undvika dessa delar av ansiktet och där endast använda riktigt bassalva.
 
Om du har något tips du kan dela med dig av som skulle hjälpa för torr hud så tar jag gärna emot! 
 
 

 
 
My favourite product for the face is Kiehls Ultra Facial Cream. It is adjusted to people who live in colder climates, and is really nice to put on your skin. Still I can feel how it stings on the really dry areas of my face, so on them I try to only put some basecream on. 
 
If you have any tips on how to treat really dry skin the pleace share! 
 
 
 
Kiehl's - atopisk hud - dry skin - problemhud
8
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Miss Baby Peaches

Men fy vad jobbigt! Jag får utslag ibland. Men de kliar inte. Jag blir mest rödflammig och irriterad.

Svar: Tyvärr jo, det blir alltid bättre mot våren men tyvärr är vintern vääääldigt lång och jobbig för huden!
Ida-Marie

Karolinas Kaos

Jaaa, mina händer ser ut exakt sådär nu också. Handkräm & kortison varje dag, ändå kliar det...

Svar: Känns som att det här är en svår förbannelse vi turrhudade får leva med hela vintern...
Ida-Marie

matilda

Mina armveck ser precis likadana ut från och med oktober till april ungefär. Ofta sträcker det torra området sig långt ut på armarna också. Det att vädret pendlar kring noll brukar vara det värsta för mig. Jag använder också riktigt tjocka krämer som jag brukar blanda med lite hydrokortison, då det är som värst lägger jag bara kortison. Visst lindrar det men sällan att det går helt bort förrän sommaren kommer.

Svar: Åh, ush att det håller på så länge! Det sku va underbart att hitta något som skulle hjälpa helt och hållet!
Ida-Marie

Malin

Hej, jag känner att jag måste informera om hur otroligt hemska biverkningar som kan komma från t.o.m. kort användning av kortison. Googla topical steroid withdrawal för att se vad personer som använt kortison och andra steroida krämer tvingas gå igenom för att avvänja sig från kortison. Det är extremt beroendeframkallande och verkligen inget jag rekommenderar. Eksem kommer från obalans i kroppen, oftast tarmen, och behandlas bäst inifrån, alltså genom att ändra kost eller t.ex. kan du vara känslig och reagera mot citronsyra som finns som tillsats i mycket mat. Jag berättar gärna mer om du vill, har gått igenom en hemsk kortisonavvänjning nu i två år och vill varna för att använda så starka salvor på huden. Det trycker bara bort problem tillfälligt. På Instagram heter mitt konto hudresan, där kan du se vad kortison gör. 😨

Svar: Tack för din kommentar, det är precis dessa jag behöver höra!! Ska absolut gå in och läsa mera, och som jag skrev skulle jag gärna hitta något annat som skulle hjälpa!
Ida-Marie

Tidstjuven

Jag har också kliande problemhud i perioder. Den här vintern har det dock varit bättre (*peppar peppar*) än det brukar vara vintertid. Ovansidan av händerna är det enda hudområdet som är jobbigt den här vintern. Huden är röd och så torr att den hela tiden spricker. 😕 Smörjer med handkräm minst tre gånger om dagen men det hjälper knappt alls. Det är väl bara att vänta på bättre tider... 😅

Svar: Tror att det här med semester, sol och värme kommer göra oss båda väldigt bra i detta fall 😎😎😎
Ida-Marie

Jenni

Inte jag men min son.. Han sover ute i vagnen och när det blir riktigt kallt ute blir hans ansikte riktigt frasigt, han kliar sig så att det börjar blöda... Som värst är det när det skiftar mycket i temperatur mellan kallt och superdupermega kallt. Det som har hjälpt honom bäst är acos canoderm! Det är en fuktbindande kräm vi använder morgon och kväll, där i mellan en lättare variant aco miniderm!

Hoppas det blir bättre för dej snart och att våren kommer snabbt i år! :D

Svar: Oh, så synd att barn också måst gå igenom liknande.. Men tack för tipset! Ska se om jag hittar det i lokalapoteket :)
Ida-Marie

Tina

Jag har tidigare haft stora problem med både atopisk hud samt rocacea. Såg ut ungefär som du gör nu, smorde in mej med olja när jag duschade...det var en hemsk tid som jag aldrig vill ha tillbaka!!
Sen jag började med kosttillskottet som jag använder sen 3 år tillbaka är mina problem borta!! Rekommenderar det verkligen! 70 % av våra hudproblem kan vi hjälpa genom näring från insidan...30% på utsidan genom salvor m.m

Svar: Kosttillskott! Tänk det har jag inte ens tänkt på, vet att det man äter kan påverka huden men har inte tänkt att jag skulle kunna testa något tillskott också! Tack för tipset!
Ida-Marie

Livingwithmycamera

Bepanten tycker jag funkar bra. Använder den tjockare på riktigt besvärliga ställen som kliar och den tunnare för ansiktet och händerna.
Sen dricka mycket mycket vatten. ..Det smörjer "inifrån"

Svar: Bepanten verkar som ett bra alternativ, och går inte hemifrån mer utan en vattenflaska. Har märkt hur det till och med hjälper (eller känns så åtminstone)!
Ida-Marie