8 december: kvinnostarkt

Lördagen var verkligen trevlig, att få träffa en hel del människor och prata om både politik och vardagen i Jakobstad. Anna-Maja bjöd med mig till torget under dagen, vilket var verkligen roligt. Det börjar kännas mer och mer verkligt att jag ställer upp som kandidat, och jag ser så fram emot att komma igång ordentligt. Samtidigt som det känns spännange och nytt, så är jag tacksam över att ha så många kunniga, duktiga och erfarna personer med mig och som finns där för mig. 
 
Att vara en ung kvinna som ställer sig som kandidat har sina utmaningar, dels för att jag inte ännu har lika stort nätverk eller den kunskap som alla andra och även för att jag nu först i december flyttar tillbaka till Jakobstad. Dock så ser jag en hel del fördelar med det också, och starka sidor till att stå som kandidat med Anna-Maja! 
 
- Jag är bara 25 år gammal, och har en hel del att lära mig. Saker jag vill lära mig och utmaningar jag vill åta mig. Jag har både energin, motivationen och viljan till att verkligen gå in för politiken, för det är ju landets framtid det är frågan om, min egen framtid lika så. 
 
- Jag har en hel del erfarenhet av både Jakobstad och Åbo, olika projekt och evenemang och känner att jag är både social och har bra möjligheter att skapa goda kontakter. Tack vare min plats i kommunalfullmäktige har jag redan lärt mig så mycket om vilka vägar vi kan gå via för att kunna påverka, och ser inga hinder för att kunna vara med och påverka i rikspolitiken.
 
- Självklart vill jag komma så långt som möjligt i riksdagsvalet, och ser att alla vi kandidater från SFP har goda chanser och bra målgrupper att nå ut till. En stor fördel för mig är att jag kan och vill nå ut till alla unga, både finsk- och svenskspråkiga, och mitt mål är att få alla ungdomar i Österbotten som är över 18 att rösta. 
 
 
Om du skulle få ändra något i Finland, vad skulle det vara?
 
 
 
SFP - politik - riksdagsval 2019 - svenska folkpartiet - Österbotten
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Daniela

Spännande säkert nog :) lycka till!

Svar: tack ska du ha :D
Ida-Marie