20 december: när man redan nu vet vad som gått fel

Efter ett par veckor av att bo ensam i Åbo, få sitta kvällarna för sig själv och gå igenom året som gått så kommer alla tankar och minnen fram. Jag kommer skriva en årsresumé med de allra bästa minnena från 2018, men före det så vill jag också ta med mig sådant som inte riktigt gått som jag tänkt mig. Göra om, göra rätt. Talade i ett tidigare inlägg om misstag, men nu pratar jag om saker och händelser som inte riktigt gick som jag tänkte mig.
 
För lite studiepoäng: Har tyvärr inte prioriterat studierna så som jag borde, så jag fått mindre studiepoäng än jag hade hoppats på. Inte för lite, men inte nått upp till mitt mål. Speciellt inte nu sista två månaderna..
Inför 2019: prioritera studierna och skrapa ihop de poäng jag har som mål. 
 
Problem med ekonomin: Detta blev året jag valde att göra de saker som lockade mig, äta god mat, satsa på resor och också njuta av stunden. Tyvärr har detta gjort att jag inte riktigt haft världens bästa ekonomin, problemen uppstod när jag känner stress över att inte ha en buffert och inte ha råd med saker jag känner jag vill ha råd med.
Inför 2019: Lägg upp en vecko och månadsbudget, följ med utgifter och prioritera pengarna.
 
Knappt tränat alls: Min träning de senaste månaderna har varit nära noll. Från att ha varit en så aktiv människa, som verkligen älskar träning till att inte ha någon motivation. Ett stort plus är att ja får äntligen komma hem, till Fitness Club, och jag tror att redan det kommer hjälpa så mycket. 
Inför 2019: Skippa ursäkterna, jag vet att jag mår bättre av att träna. Lägg in tid i kalendern! 
 
Varit en dålig bloggare: Ja men verkligen, har påbörjat så många inlägg som jag bara lagt i utkast eller raderat helt och hållet. Har massor med fint material från min interrail som jag ännu sku vila dela med mig av och känner bara att det inte riktigt gått som jag tänkt mig.
Inför 2019: Hitta en bra rutin och våga trycka på publicera. Skriv från hjärtat!
 
Inte förbättrat mina brister: Och dessa brister är mera fysiska. Har länge funderat på att påbörja tandreglering, jag och Jarina har besökt en hel del tandläkare men priset har alltid tagit emot. Nu har jag åtminstone kontaktat han jag skall gå till och förhoppningsvis får jag köra igång från och med januari. Dessutom hatar jag mina fingrar, de som känner mig vet vad jag pratar om, och detta är något jag ser att jag nu vill få förbättrat till 2019.
Inför 2019: Dags att få ändring på dessa så spara pengar, fixa fingrarna och bli gladare! 
 
 
Eftersom 2019 kommer vara ett sjukt händelserikt år, så vill jag också göra det till det bästa. Alltför ofta ser man tillbaka på saker som gått fel, men om ett år vill jag kunna se hur mycket som gått bättre!
 
 
 
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Tidstjuven

Intressant inlägg! Jag tror också att det är bra att utvärdera vad man kunde gjort bättre, så vet man vad man ska sätta mer fokus på nästa gång. Uppenbarligen är det ju de sakerna som ändå är viktiga för en eftersom de stannat i ens minne.

Nu blev jag riktigt nyfiken på att få läsa om dina största framgångar och positiva erfarenheter från året som gått också! 😄

Petra

Kom ihåg att inte sätt för mycket press på dig själv Ida <3 Du är superduktig och effektiv person, instämmer med Maria och ser fram emot att läsa om dina framgångar :D Kram!

Camilla Persson

Bra inlägg, spännande år du har framför dig ☺️