Jakobs Dagar 2018

Veckan som många väntar på, veckan jag varit spänd på och längtat efter, den har nu varit. Efter månader av arbete, förberedelser och nervositet, känner jag nu lite tomhet och saknad. Det var tungt, det var roligt, det var stressande, det var varmt, det var intressant och bäst av allt.. det var det bästa med hela sommaren. Med det härliga team vi hade, min högra hand Marie och duktiga Jonathan och Wilma som orkade genom hela veckan med leenden på läpparna kan jag gladeligen se tillbaka och säga, WE DID IT! 
 
 
Made in Jeppis gänget, fredagkväll i skolparken.
 
 
Kent från Jeppis deltog ocksåi programmet Made in Jeppis, fredagkväll i skolaparken.
 
 
Om vi jämför detta års evenemang med förra årets, kan jag inte annat än känna lättnad. Det var både bättre väder och bättre stämning. Folk har varit så nöjda, och så glada. Dessutom väldigt tacksamma. Jag själv kan inte känna annat än tacksamhet till alla som bidragit, alla samarbetspartners och sponsorer, alla besökare och underbara människor som gör evenemanget så bra! 
 
 
Energy Dancers, skolparken.
 
 
Träning i skolparken.
 
 
En hel del program överraskade mig, bland annat hur många föreningar och privatpersoner som ordnade lyckade program. Dans på torget med Guns Rosor var en stor och rolig hit, nya föreningen EZ racing bjöd på både bilbingo och racing, på Citymarket parkeringen ordnas en häftig driftingshow och alla duktiga lokala artister visade verkligen vad Jakobstad går för! 
 
 
Dans på torget med Guns Rosor, torsdagkväll.
 
 
Det jag var kanske mest nervös över, var absolut lördagkvällen i parken. Mötte upp Martin och Robin på hotellet och kan bara säga att de är absolut bland de trevligaste artister jag mött. Är så glad över att de tackade ja till att spela på Jakobs Dagarna! Just innan deras spelning inledde Seesarxl & Vigify kvällen, och när det samlades mer och mer folk till parken blev jag mer och mer nervös över att något skulle hända. Dock så är jag så tacksam, glad och känner så stark tillit till de underbara människorna som ställde upp som ordningsvakter till kvällen, och såg till att allt gick bra så vi kunde njuta av showen. 
 
Tungevaag & Raaban bjöd på en härlig show, alla i publiken sjöng med och dansade till musiken och jag kunde inte tro att det här var i Jakobstad. Det skulle ha kunna vara vilken stor festival som helst, men nej det här hade vi fixat till Skolaparken! Är så glad, nöjd och känner bara hur lyckad hela kvällen var. Tror verkligen det här var ett bra drag, och något som många uppskattade! 
 
 
Tungevaag & Raaban, lördagkväll i skolparken.
 
 
The Wall experience, onsdagkväll i skolparken.
 
 
Inte bara Tungevaag & Raaban drog folk till centrum, det var fullt varje kväll! Det som kanske överraskade mig mest var hur många som kom på onsdagkväll till parken och se på The Wall experience. Det var smockfullt, och så roligt att få se showen live. Torsdagen fyllde torget, och fredagens Made in Jeppis var mer än en succé, det var en efterlängtad show! 
 
Vad annat ordnade vi, jo bland annat mattorg med Mattias Åhman, REKO-torg med både mat och djur, förenings- och företagsdag, storloppis och gammaldagstorg, parad och barnensdag, öppning och även försäljning av egna produkter. En intensiv vecka, fyllt av program och händelser i Jakobstad med andra ord.
 
 
Publikhav på The Wall experience.
 
 
Mattorg med Mattias Åhman, fredag på torget.
 
 
Made in Jeppis, programmet som styrdes upp av den fantasiska Dennis Rönngård, var en sammanställning av härliga Jakobstadsprofiler, artister och band som framförde både nya och nostalgiska låtar. De som medverkade var Marco Luponero, Fredrik Furu, Sören Lillkung, Frippe Wenelius, Maria Wingren, Tove Nylund, Kent från Jeppis, medlemmar från bandet Break, Jakobstads sommarkör, Thomas Enroth, Klenkka Lehtinen och alla dessa tillsammans med husbandet gjorde en fantastisk show tillsammans! 
 
 
Made in Jeppis
 
 
Livepodd med Michelle & Sandra, måndagkväll på torget.
 
 
Att mordernisera ett evenemang är kanske inte det lättaste, speciellt med en stram budget och när det mesta skall vara gratis för besökare. Det som i år blev moderniseringen var bland annat livepodd på torget, en häftig ljusshow på lördagen och ett försök till aktiv uppdatering på sociala medier och marknadsföring av appen.
 
 
Årets Late Jakob, Rabbe Ede. Söndagkväll i skolparken.
 
 
Årets produkter, med temat Made in Jeppis. Design gjord av Marie Andersson.
 
 
Taggade ungdomar på Tungevaag & Raaban.
 
 
Det är underbart att jobba med människor, som också vill utveckla Jakobstad och göra sitt bästa för ett lyckat evenemang. Som avslut på detta inlägg så skriver jag även här, det som jag skrev på facebook dagen efter Jakobs Dagarnas slut:
 

Var ska jag börja.. Kanske med de enda ord som nu just snurrar i mitt huvud:

TACK!

Till alla som var med och förverkliga evenemanget. Till styrelsen för allt förtroende. Till Marie Jonathan och Wilma för att ni orkade från början till slut. Till Antti för det fina jobb du gjorde. Till Anders, Magnus, Anders och alla sjukt duktiga teknikers som visade hur proffs verkligen jobbar. Till alla artister, band och musiker som livade upp hela centrum. Till alla föreningar, företagare och privatpersoner som ville vara med och bidra till ett ännu bättre evenemang. Till alla på tekniska, Alerte, Citygruppen, polisen, räddningsverket och staden för all den hjälp vi fått. Till alla vakter, frivilliga och underbara personer som ställer upp när man behöver er som mest. Till filmteamet för att ni vill föreviga veckan. Till alla er underbara vänner och familj som stöttat mig. Till alla besökare och deltagare som gjorde veckan till en så bra stadsfestival.

Jag hoppas att många känner som jag gör nu just, att Jakobs Dagarna blir bättre för varje år, att det fortsätter att växa och utvecklas, att Jakobstad är en fantastisk stad med så många möjligheter och att jag aldrig vill sluta satsa på min hemstad.

Jakobs Dagar 2018. Ett minne för livet!

 
Antti Koivukangas, inget Jakobs Dagar utan honom!
 
 
Storloppis och Gammaldagstorg på torget.
 
 
jakobs dagar - jakobstad
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
TIDSTJUVEN

Så sjuuukt bra jobbat med allting, i år igen! Du är en riktig superorganisatör när det kommer till stora evenemang. <3

Svar: Iiih tack hördu!! Känns nog som att det är på väg mot rätt håll och att man är på rätt ställe :D <3
Ida-Marie