#idaoninterrail

Väskan packad. Flygbiljetten bokad. Resan planerad (ja, eller sådär halft). Dags att åka iväg på min interrail resa! Det här är kanske det mest spontana och spännande resa jag gör. Varför? För att jag åker iväg ensam och ärligt talat inte bokade flyget före några dagar sedan, haha! Har pratat länge om att göra en interrail resa, och frågat runt både vänner och bekanta för sällskap men tänkte till slut att jag nog klarar mig på egen hand.
 
Innan jag åker iväg, så tänkte jag berätta lite hur jag förberett mig och vad jag egentligen kommer göra. Det är nog vanligt att åka på en interrail, men har faktiskt aldrig träffat någon som varit ensam. Så, här är åtminstone hur jag gjort:
 
Pengar
Redan efter Egypten resan med Maria så började jag lägga undan lite pengar för nästa resa. Visste inte då ännu vad eller när det skulle bli, men tycker om att lägga undan varje månad i hopp om att kunnagöra något spontant. Har räknat med att detta kan bli mellan 1500-2000 att kosta (alla biljetter, boende, mat, saker att göra m.m.) men skall följa med ALLA utgifter super noga och sedan göra ett skillt inlägg på det. Så, istället för att festa, shoppa eller göra något super häftigt i sommar så sparade jag till denna resa.
 
Biljetter
"Har du köpt ett interrail-pass?", NEJ! Faktiskt inte. Läste att det lönar sig att köpa när man skall åka långa distanser och nattåg, men det kommer jag inte göra. Skall åka ganska kort och såg dessutom att någon rutt kan det löna sig att åka med buss (eftersom Europa tydligen är mindre än jag tänkt mig, haha). Så jag har en flygbiljett. Det är enda jag beställd och har destination på! 
 
Destinationer
Har självklart planerat en rutt som jag kan åka, men ärligt så vill jag känna efter och se vad som lockar. Har köpt flygbiljett till Hamburg i Tyskland, och åker vidare därifrån sedan mot Amsterdam. Efter det så får vi se vart det bär av, hehe. Målet är åtminstone att besöka 5 länder! 
 
Packning
Har egentligen inte med mig så mycket. Lite extra kläder, hygienartiklar, kamera och dator (och säkert massor av onödigt men det lär jag ju märka sedan). Åker med min nyköpa Fjällräven Kajka 75 liter, och har även med min Kånken för att ha i flyget. Viktigaste jag har med (förutom pengar, telefon och pass) så är bekväma skor, en stålflaska och kameran. 
 
Förberedelser
Passet är giltligt i ett par år till, check. Meddelat banken om att det kommer finnas ett par utlandstransaktioner, check. Ha ett telefonpaket som passar för utlandsresor, check. Laddat ner både filmer, serier och böcker som jag kan läsa/se på iPaden, check. Inhandlat lite medecin och kollat alla vaccinationer, check. Packat alla försäkringskort och bonuskort för resor, check. 
 
 
Häng med min resa här på bloggen eller också på instagram @idajungell och #idaoninterrail.
 
 
 
Interrail
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
TIDSTJUVEN

Låter som att du har allt under kontroll! Nu börjar äventyret 😍