Dolce Gusto levererar den godaste kaffekoppen

Inlägget i samarebte med Dolce Gusto & Buzzador
 
 
En del bloggare är medlemmar på Buzzador, vilket jag tycker är super roligt. Via Buzzador kan du få chansen att testa och recensera olika produkter och den här gånger är det något super bra som jag fått möjlighet att skriva om, nämligen Dolce Gustos nyaste kaffemaskin Eclipse. 
 
 
 
Jag hade från förr en annan variant av Dolce Gustos kaffemaskin (en piccolo) och har druckit deras kaffe i över tre år. Kan lugnt säga att jag tycker det är den godaste koppen kaffe om dagen, och jag har nästan glömt hur man kokar "vanlig kaffe", hehe. Många tror att det är dyrare, jobbit och onödigt men jag kan lugnt säga att det är den förmånligaste och absolut smidigaste maskin vi har i köket just nu. 
 
Med en Dolce Gusto-kaffemaskin kan du enkelt och snabbt få just den kopp kaffe du vill ha. Du behöver inte vänta länge på att det ska koka, mäta upp exakta mått eller spilla ut det som blir över. Det allra bästa är att du kan ha en hel del olika sorter och smaker. Om den ena i hushållet tycker om starkt kaffe kan man ha exempelvis sorten Grande Intenso, eller om man som jag tycker om vanlig kaffe med mjölk så kan man ha sorten Café Au Lait
 
 
 
 
Det enda negativa jag hittade med maskinen Eclipse är att den var så stor i vårt lilla kök, men efter lite omplaceringar så rymdes den hur bra som helst. Eclipse är bland den coolaste Dolce Gusto maskinen (korrigerar, kaffemaskinen överlag) som jag sett. Den är enkel att använda och fungerar automatiskt. Du behöver endast göra ett par enkla steg själv för att få riktigt gott kaffe. 
 
Först av allt öppnar du maskinen genom att trycka på start knappen, sedan fyller du på vattenkanistern. Därefter väljer du ut en sort du vill dricka och läser på kapsylen hur stor den skall vara. Sträcken styr hur stor din kaffekopp blir och du kan också själv välja om du vill ha mer eller mindre. Sträcken är anpassade enligt olika sorter. 
 
 
 
 
 
 
Sedan lägger du i kapsylen (eller pluppen som vi säger) och trycker på start. Efter det kommer maskinen att förbereda och koka ditt kaffe och du får bara vänta tills den kokat färdigt. Själva kokandet tar ca 10 sekunder, så otroligt snabbt! Voilá, nu är ditt kaffe färdigt! 
 
 
 
 
Jag tycker att Eclipse-maskinen är väldigt behändig, framförallt cool och kommer absolut att användas en hel del hemma hos oss. Självklart skulle man kunna brygga vanligt kaffe, men jag har vant mig vid att dricka Dolce Gustos goda kaffe. De har så många fantastiska smaker och det är så enkelt att göra. Dessutom har jag kommit fram till att det är rätt förmånligt med tanke på att man kanske ibland bara vill ha en kopp kaffe, eller att sällskapet vill ha olika sorter. Då är en Dolce Gusto maskin ett super tillägg till hemmet!
 
 
 
 
cafe au lait - coffee - docle gusto - eclipse - grande intenso - kaffe - kaffemaskin - kaffets dag - kapsylkaffe - kapsylmaskin - zoega
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
TIDSTJUVEN

Den ser verkligen högteknologisk ut men verkar ändå lätt att använda. :D

Svar: jo verkligen, så smidig och enkel :D
Ida-Marie

Mami

...perfekt till oss på FC!

Anna

Oj shit vilken high tech! :D

Svar: ja verkligen :D
Ida-Marie