Best of Provinssi day 1

Ingen frågan om saken, livemusik är så sjukt bra. I torsdags for vi till Seinäjoki för att ta del av Provinssis första dag. De band vi hann lyssna till var Asking Alexandria, French Montana och The Sounds. Kan säga att Asking Alexandria var så otroligt bra live, de gav verkligen en bra show. Jämfört med French Montana som var ett skämt. 40 minuter där säkert 35 var bara playback och helt random låtar, där DJ kanske var den enda som gjorde något vettigt.
 
Kvällen avslutade vi med The Sounds, så nostalgi. Så bra. Kan inte förstå att en kvinna kan vara så snygg, så cool och så bra på att sjunga. Det var en bra avslutning på första dagen! Vi fortsätter idag i Seinäjoki, så mera bilder kommer inom kort!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom reget öste ner strax efter Asking Alexandria, så har jag bara några instagramvideor och en telefonbild att kunna dela med mig av från French Montana och The Sounds. Hoppas på bättre väder idag istället!
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

The best of the best

Tillåt mig att inleda med ett "så ska det se ut" och fortsätta med en enkel beskrivning: har haft en riktigt toppen helg tillsammans med fina vänner, god mat och även solsken! Vi valde i år att vända på hela midsommarhelgen, tog det lugnt och spelade spel tillsammans med vännerna i fredags, och satsade på en rejäl fest på lördag. Ärligt så störde det inte mig ett dugg att det regnare, vi gjorde det bästa av helgen ändå.
 
På lördag dukade vi upp hemma hos Mandas och Callis i deras lada, dekorerade med både ljus och vimplar, och åt riktigt god mat. Sjöng lite snapsvisor, hade lite tävlingar och njöt av både sällskapet och kvällen. Konstaterade att tiden går snabbt när man har roligt, för vi var inte hemma i säng före 6 på morgonen.
 
 
 
 
Söndagen spenderades i solen, så mycket som möjligt. Inledde morgonen med frukost vid Skutnäshamnen tillsammans med Josefin, satt där i nästan tre timmar och njöt av värmen, utsikten och samtalsämnen. När Anders vaknat till så for han och jag till Macken och satt där med varsin kopp kaffe och lyckades inte slita oss upp ur deras nya sittstolar. Vi följde med när olika båtar körde förbi och passade på att bara njuta av stunden. 
 
Där efter for vi iväg till Staraby för att hämta våra saker, vilket ledde till lite Mölkky och Yatzy spelande ute på gräsmattan. Avslutade dagen med varsin burgare från Friends and BRGRS, och lite serietittande tills vi somnat. 
 
 
 
 
Flera helger som dessa, det behövs! 
 
 
cafe i jakobstad - midsommar - sommar
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

En bok och två ljudböcker senare

Vilken helg alltså, solen sken, det var närmare 25 grader varmt och jag fick vara ledig. Detta firades med en helg vid sambons villa, med hundarna och läsning som det bästa sällskapet. Älskar att vara vid havet, njuta av solen och glömma verkligheten för en stund. Tror verkligen inte att jag är den enda!
 
Hade under veckan fått köpa Ellens bok Jaga vatten. och läste ut den först av allt under lördagen. Kan säga att den gav mig både ett nytt sätt att se på litteratur, sätter hon skrivit på och också sättet att ta fram händelser. kändes som att läsa Rakels (huvudpersonens) dagbok mer än att läsa en bok, och tycker den var både roande och tog fram tankar som säkert en hel del ungdomar gått igenom. 
 
 
 
 
Till näst ville jag ha något annorlunda, men kände mig alltför lat för att orka hålla upp en bok som skymmer solen för mitt ansikte. Laddade ner appen Nextory och lyssnade sedan på Alexandra "Kissie" Nilssons bok Hatad och älskad. Eftersom jag själv följt hennes blogg sedan hon börjat, sett både det ena och det andra och också funderat över hennes liv (alltför mycket kanske) så var det så intressant att höra om historien bakom bloggpersonligheten Kissie. Hon tar verkligen fram både de goda och dåliga sidorna med bloggandet, och jag kunde inte sluta lyssna när jag en gång börjat. 
 
Det finns en hel del bloggares böcker på Nextory, allas är tyvärr inte upplästa av någon. Jag uppskattar verkligen att influencers har tagit sig tid för att först och främst skriva en bok, och sedan själva läsa in dem som ljudböcker. Kändes verkligen som att jag hade en "privat pratstund" med Alexandra.
 
 
 
På söndag fanns det ännu tid för mera böcker, och ville nu ha lite mera motivation och kicka igång veckan med något starkt. Lyssnade som näst på Alexander Pärleros bok Framgångboken. Har följt hans podd Framgångs podden så länge, och täntke att den här boken måste vara minst lika bra. Och ja, inte blev jag besviken. Har med flit inte lyssnar färdigt ännu, utan lyssnar bara på ett par kapitel åt gången för att varje dag få in lite mera inspiration och motivation, och testa något nytt han pratar om. 
 
Det här med ljudböcker gillar jag starkt, även om de funnits länge så har utbudet blivit så bra nu och jag kommer nog fortsätta använda Nextory under sommaren. Troligtvis mestadels till ljudböcker, för när det kommer till att själv läsa så föredrar jag fysiska böcker. 
 
 
Vad tycker du,
är det lika roligt att läsa fysiska böcker som att lyssna på ljudböcker?
 
 
 
4
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi