Sommarens räddare i nöden

Inlägget i samarbete med Buzzador
 
Vilken sommar vi har haft, kan fortfarande inte tro hur många härliga värmedagar och solskensstunder vi fått. klart att det varit jobbigt för många, men jag har gillat det. Något som gjort dessa varma dagar lite extra bra har faktiskt varit alla svalkande drycker, både med och utan alkohol haha. En hel del av dessa har jag faktiskt gjort hemma, i min nya mixer frn Bosch, VitaBoost. 
 
 
 
 
Den här är så mycket bättre än de budget-köpen jag haft hittills (som jag redan måsta byta mixerblad på ett par gånger). Denna är båda kraftig, effektiv och så himla lätt att också rengöra. Tillräckligt stor också för att kunna bjuda andra på ett glas eller två! 
 
 
 
 
Sommarens favorit blev en smoothieblandning på bär, banan, naturellyoghurt och is (för lite extra kyla). En annan favorit är självklart iskaffen som passade perfekt på eftermiddagarna, när man annars inte orkar dricka varma drycket efter en hel dag i solen.
 
 
 
 
Under hösten skall jag passa på att testa de olika recepten som kom med i en liten bok också. Där fanns bra upplägg på olika smoothies som passar för olika tillfällen, och också är bra för land annat vitaminintag, matsmältning och dylikt. Ja, så den här VitaBoosten har nog blivit en sommarfavorit för mig! 
 
 
 
buzzador - vitaboost
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

En av Jakobstads pärlor

Alla städer i Finland är sommarstäder. Ni vet, det att folk alltid säger "Du ska nog komma hit på sommaren när det är som finast". Självklart är allt vackert på sommaren, men när man har platser som är sådär extra vackra så blir man bara så glad. En av de ställen, som jag och många andra kallar till en av stadens pärlor, så är Mässkär. 
 
 
 
 
Mässkär är en holme en brabit från stan, dit du endast kan under sommartid färdas med båt. Under vintern är det väldigt många som vandrar ut längs isen hit, vilket säkerligen är härligt. Vi passade på att ta Mässkärs färjan från Gamla hamn, den går i juli varje dag kl. 12:00, och kostar 15€ tur-retur. Fick sitta längst fram och njuta av solen, utsikten och vattnet som skvalpade på fötterna.
 
 
 
 
 
Eftersom varken jag eller mamma hade något speciellt för oss under söndagen, var det en perfekt dag att åka ut till Mässkär. Det var närmare 30 grader varmt, blå himmel och en fin dag för en utflykt. Själv har jag int besökt Mässkär sedan lågstadiet, så det var inst sagt dags för mig att åka ut dit igen! 
 
 
 
 
Det finns en hel del att gö förutom att njuta av solen, nu just har de lunch varje dag och självklart ett café öppet. Du kan gå längs en kort vandringsstig eller simma längs stranden. Eller varför inte göra som vi, gå runt lite på ön tills man hittar ett perfekt ställe till att bara sitta och njuta av lugnet vid. 
 
 
 
 
 
Man hinner vara ca tre timmar på Mässkär innan båter åker tillbaka till Macken. Under den tiden hinner man bra njuta av ön, och bli lite avundsjuk på alla de som får ha sin sommarstuga där. Såg en hel del mysiga sugor som jag gärna sku spendera en natt eller två i. Om man vill spendera en natt där, så har de faktiskt rum som man kan sova i, bara att kolla in deras hemsida www.masskar.fi så får ni veta mera. 
 
 
En enkel men så skön dag vid en av Jakobstads pärlor. Tack för sällskapet mamma!
 
 
 
jakobstad - mässkär - pietarsaari
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

När arbetet flyttar ut

Vad händer.. det är bara nio dagar kvar till Jakobs Dagarna.. HUR? Kan inte tro att det gått såhär snabbt, och även om vi kommit relativt långt med programmet så känns det ändå som att det är mycket kvar. Det ska bli både roligt och intressant att se hur det går i år, självklart är jag supernervös men mestadels taggad inför evenemanget! 
 
Dessuto har vi flyttat ut vårt kontor till den nya torgterrassen, och har den mittersta glaspaviljongen nu och hela Jakobs Dagarna. Riktigt mysigt och trevligt att sitta här, speciellt med alla människor man ser. Så om ni har vägarna förbi kan ni komma och säga hej, sitter här dagligen mellan 9-16. 
 
 
 
 
 
 
Det är både mysigt och trevligt att sitta här på både lunch och kaffe, barnen har en hel del att leka med och så kan man även passa på att fynda från pop-up butikerna, hehe.
 
 
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi