To give and get support

Igår kväll var det presidentval i Finland, jag satt åtminstone och följde med rösträkningen och hade förhoppningar på Nils Torvalds. Var inte förvånad över Niinistös vinst, han har varit en bra president och kommer troligtvis fortsätta på samma sätt. Var dock besviken över hur stor andel människor som inte röstat, över 30% av de röstberättigade i Finland. Jag hoppas verkligen att den procenten kommer sjunka inför nästa val.
 
Lika så var jag lite besviken över att Nils inte fått mer stöd än det han fick. Trots att nästan 45 000 lagt sin röst på Nils Torvalds, så har jag på känn av att det är så många fler som skulle kunnat ge både honom och SFP mer stöd i valet. Det var intressant att följa med valkampanjen, och också gårkvällens valvaka. 
 
Kvällen fick mig att tänka tillbaka på 2017, året då jag själv ställde upp i Jakobstads kommunalval och blev invald till fullmäktige. Jag var positivt överraskad över stödet jag fick, och kom in med mera röster än jag kunnat drömma om. Efter ett positivt överraskande val har mitt första halvår i fullmäktige varit lika positivt överraskande. På kort tid har jag fått bekanta mig med starka, duktiga och inspirerande personer, fått lära mig så mycket mer om politik och kommunen och också insett hur viktigt det är att våga stå för sin sak och tala när det behövs. 
 
Det som gjort mig mest glad är stödet från SFP, stödet från gruppen och de som tror på mig. Under ett av höstens möten fick jag rejält med kritik för ett av mina tal, och var inte förberedd eftersom jag lyfte fram utveckling, framtidstänke och förhoppningar i det jag sade. Jag visste inte vad jag skulle göra eller hur jag skulle reagera, så jag tog genast kontakt med övriga SFP'are i Jakobstad, och fick genast varmt stöd, kloka tankar och kände mig verkligen inte ensam. Tycker det säger så mycket om SFP som parti, och vill rikta ett stort tack till alla kolleger, vänner och bekanta som fannss där när jag behövde hjälp! 
 
 
En liten tillbakablick från vårt sista möte för 2017, samt lite julfest!
 
 
 
 
Mina bordsgrannar, vi är de glada typerna i hörnet!
 
 
 
Efter mötet blev det julmat och glögg vid Rosenlund.
 
 
 
 
Kvällen avslutades med sång och trevlig stämning med Jakobstads kommunalfullmäktige.
 
 
Last nights presidental elections in Finland got me thinking about how important support is. It is something you need to both give and get from time to time. I chose to give my support to Nils Torvalds, unfortunately he did not come close to winning, but I can understand why people voted for Niinistö. He has done a good job and will surely continue on the same road. 
 
The election got me thinking of when I was elected for the city council in Jakobstad. I was so glad that I got a lot more votes than I expected, and this first period has been so interesting and fun. I have learned a lot, gotten to know many great people and I am excited for the future. 
 
From one of the meetings from the fall, I got a lot of critic of a speach I gave and it really got me upset. Thankfully I have so much support from our party, and felt so much more secure and strong after just writing to them for tips and support. It means so much to both give and get support when it comes to politics, and I am really glad to be a part of Svenska Folkpartiet. 
 
The pictures above are from our last metting of 2017, and the christmasdinenr afterwards!
 
 

RKP - SFP - jakobstad - kommunfullmäktige - kuntavaltuusto - pietarsaari - politik - svenska folkpartiet
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi