Turist? Javisst!

Mobiluppdatering från ett Starbucks i Amsterdam!

Min resa började i Hamburg, och efter en instaomröstning så blev det Amsterdam. Är super glad över att jag kom hit, så mysig stad och det finns massor att göra. Hittills har jag bara gått runt och sett på både människor, hus, miljön och alla de hundratals cannabisshopparna. Lite småroligt är det att var och varannan coffee shop luktar gräs, pch här säljs allt från hampamuffins, weed slickepinnar, marijuana glass och till och med cannabis kaffe. Och nej, jag sysslar inte med sådant (speciellt inte när jag nu är här ensam, haha) men det är roligt att titta!

Nu inväntar jag vad min nästa instaomröstning blir till, det står mellan att åka på en båtfärd eller besöka ett museum. Följ mig på #idaoninterrail och @idajungell 

(null)

interrail
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

#idaoninterrail

Väskan packad. Flygbiljetten bokad. Resan planerad (ja, eller sådär halft). Dags att åka iväg på min interrail resa! Det här är kanske det mest spontana och spännande resa jag gör. Varför? För att jag åker iväg ensam och ärligt talat inte bokade flyget före några dagar sedan, haha! Har pratat länge om att göra en interrail resa, och frågat runt både vänner och bekanta för sällskap men tänkte till slut att jag nog klarar mig på egen hand.
 
Innan jag åker iväg, så tänkte jag berätta lite hur jag förberett mig och vad jag egentligen kommer göra. Det är nog vanligt att åka på en interrail, men har faktiskt aldrig träffat någon som varit ensam. Så, här är åtminstone hur jag gjort:
 
Pengar
Redan efter Egypten resan med Maria så började jag lägga undan lite pengar för nästa resa. Visste inte då ännu vad eller när det skulle bli, men tycker om att lägga undan varje månad i hopp om att kunnagöra något spontant. Har räknat med att detta kan bli mellan 1500-2000 att kosta (alla biljetter, boende, mat, saker att göra m.m.) men skall följa med ALLA utgifter super noga och sedan göra ett skillt inlägg på det. Så, istället för att festa, shoppa eller göra något super häftigt i sommar så sparade jag till denna resa.
 
Biljetter
"Har du köpt ett interrail-pass?", NEJ! Faktiskt inte. Läste att det lönar sig att köpa när man skall åka långa distanser och nattåg, men det kommer jag inte göra. Skall åka ganska kort och såg dessutom att någon rutt kan det löna sig att åka med buss (eftersom Europa tydligen är mindre än jag tänkt mig, haha). Så jag har en flygbiljett. Det är enda jag beställd och har destination på! 
 
Destinationer
Har självklart planerat en rutt som jag kan åka, men ärligt så vill jag känna efter och se vad som lockar. Har köpt flygbiljett till Hamburg i Tyskland, och åker vidare därifrån sedan mot Amsterdam. Efter det så får vi se vart det bär av, hehe. Målet är åtminstone att besöka 5 länder! 
 
Packning
Har egentligen inte med mig så mycket. Lite extra kläder, hygienartiklar, kamera och dator (och säkert massor av onödigt men det lär jag ju märka sedan). Åker med min nyköpa Fjällräven Kajka 75 liter, och har även med min Kånken för att ha i flyget. Viktigaste jag har med (förutom pengar, telefon och pass) så är bekväma skor, en stålflaska och kameran. 
 
Förberedelser
Passet är giltligt i ett par år till, check. Meddelat banken om att det kommer finnas ett par utlandstransaktioner, check. Ha ett telefonpaket som passar för utlandsresor, check. Laddat ner både filmer, serier och böcker som jag kan läsa/se på iPaden, check. Inhandlat lite medecin och kollat alla vaccinationer, check. Packat alla försäkringskort och bonuskort för resor, check. 
 
 
Häng med min resa här på bloggen eller också på instagram @idajungell och #idaoninterrail.
 
 
 
Interrail
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Dags att packa väskan igen!

Någon kanske minns ett inlägg för ett par veckor sedan, där jag frågade efter erfarenheter, förslag och tips på interrail. Funderade starkt på att testa på tåglivet i Europa, och sökte både inspiration och en resepartner. Har rest en hel del till städer, stränder och olika länder, men alltid varit på ett och samma ställe för en längre tid. Aldrig gjort något liknande, att man varit intensivt i en stad och fortsatt vidare nästa dag! 
 
 
Nu har det ändå gått så pass långt, att jag bokat flygbiljetter till måndag och åker iväg till min första destination! Förhoppningsvis är jag på railresa i ca 10-12 dagar och ser nu hur långt jag kommer. Har nog en liten plan, men skulle helst vilja köra efter känsla. Och vet ni vad som är det mest spännande med det hela. Jag åker iväg ensam! 
 
 
Mamma är nog lite orolig, men det hör väl till. Jag själv är super duper taggad. Köpte en ny rinka till mig för att ha med på resan, skall visa den i ett senare inlägg. Har snokat runt på massvis av interrail videor och bloggar och kollat upp vad allt man kan göra i olika städer. Tror det här kommer bli en perfekt resa för mig! 
 
 
Skall försöka uppdatera super mycket på instagram, har med båda kamerorna för en hel del vloggar och samtidigt vill jag ju njuta massvis av den här resan. Datorn är som tur liten, så den får komma med också. Så nu hörni, om ni har några sista minuten tips så BRING IT! 
 
 
Ni kan följa resan på instagram under hashtagen #idaoninterrail
 
 
 
 
Interrail - cheap travel - europe - eurorail - travelling
4
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi