We found a new paradise

Plötsligt så händer det, man pratar om att åka iväg och få ta en liten paus, och så bokar man biljetter direkt. Så gick det för mig och Anders. Vi ville komma bort, få värme och få spendera tid tillsammans. Denna gång blev destinationen Malta!
 
 
 
Vi åkte till en liten stad vid namn Mellieha, mysigt ställe med en härlig strand och massvis med god mat. Vi bodde på ett hotell väldigt nära havet, nära till både strand och stad. Första dagarna hade vi lite mulet, men ändå så varmt. En promenad upp längs berget gav otroligt vacker utsikt och lite motion på samma gång! 
 
 
 
Även om jag arbetade från resan, var konstant uppkopplad och hade arbetstelefonen i fickan så kändes det ändå som att vi fick vara helt för oss själva. Något som vi verkligen behövde. Anders har varit hela våren på utbyte i Irland, och jag bott hemma i Jakobstad. Det har varit väldigt tungt, men samtidigt givande. Att lära sig uppskatta varandra på ett annat sätt, upprätthålla känslorna på så lång distans och också komma ihåg varifrån kärleken kommer. Att få spendera kvalitetstid med min pojkvän efter detta var precis vad jag behövde, precis vad jag ville.  
 
 
 
Sedan kom solen, den blåa himlen och värmen. Typiska finnar som vi är lyckades vi så klart bränna oss första dagen, men det var så värt det. Att få ligga på stranden, höra vågorna, känna sanden mellan tårna och njuta av stunden. Det kan inte finnas något mer lugnande. Skulle jag få välja skulle jag spendera så mycket mer tid i värmen, i solen, vid havet. 
 
 
 
Ett stort plus med Malta var absolut den goda maten, och priset på allt också. För en billig peng fick vi flera mål mat om dagen, ett par koppar kaffe och några drinkar att svalka oss med. Det kändes egentligen som att Malta har allt, och är ett ställe jag verkligen kan rekommendera för andra intresserade. 
 
 
 
Under resan tog jag knappt några bilder alls, jag lät min privata telefon vara och ville bara njuta av stunden och av sällskapet. Lyckan att få vakna breve Anders, få spendera hela dagarna med honom och på ett så vackert och lugnt ställe. Det var mer än jag kunde önska. Vi fokuserar alltför ofta på sociala medier, fotografier, att spara minnen. Ibland glömmer vi att njua av nuet. Det ville jag passa på att göra nu, bara vara.
 
 
 
 
Om någon är intresserad av att åka till Malta, så gör det. Det var så värt det, och vi slapp dit väldigt billigt. För flyg och boende betalade vi lite på 200€ var, och fick ett snyggt hotell vid en mysig stad. Maten är så god, värmen underbar, havet klarblått och alla människor var så trevliga. Mellieha var ett riktigt bra ställe att åka till med sin partner, man får både lugn och ro, underbara vyer och en hel del aktiviteter finns att göras om man bara så vill.
 
Inga fler ursäkter, nästa gång vi vill åka så far vi genast. Att resa är det bästa som finns!
 
 
 
psst.. snart kommer även en videoblogg från Malta..!
 
 
Resa - Resor - Wanderlust - billiga resor - malta - mellieha - travel - travel blogger - traveller - vacation - visit malta
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

LET'S GO TO FIIKA

Inlägget i samarbete med FIIKA cafe & interiör
 
 
Igår kväll mötte jag upp Maria, Michelle och Jannike och tillsammans var vi på FIIKA cafe & interiörs VIP öppning. FIIKA är ett nytt café i Jakobstad, med två företagare som valt att samarbeta. Urban Liffe & Coffée och Café Fredrika bestämde sig för att satsa på ett riktigt snyggt, modernt och trivsamt nytt café där jag tror många kommer att känna sig hemma. 
 
 
 
När man kommer in till FIIKA så känner man genast den trevliga stämningen, och i samband med caféet finns även en inredningsbutik med väldigt mycket fina produkter. Samtidigt som man sitter på kaffe med sina vänner kan man gå och fynda allt mellan sötsaker till födelsedagspresenter. 
 
 
 
 
På plats serverades lite bubbel, sött och salt, och så fick man smaka på en del av deras egna bakverk. Bloggmaffian intog ett mysigt hörnbord med snygga stolar och så skön soffa, och där bordet övertogs med kameror, hehe. Ett stort plus är att jag såg redan en del eluttag som jag kommer kunna sätta mig vid och arbeta om jag behöver lite andra utrymmen att jobba vid! 
 
 
 
 
 
FIIKA har en hel del fina detaljer, såsom deras fina lampor.
 
 
 
Och självklart säljs kaffet från Roger's Coffee, så gott!
 
 
 
Teamet bakom FIIKA är ett stort och glatt arbetsgäng, det är roligt att se hur samarbete mellan företagare lönar sig och hur bra det kan bli. Något som man nu just märker i Jakobstad är hur fler och fler väljer att samarbeta, antagligen för att det är ju så man kommer framåt! 
 
 
 
 
Tackar också kvällens sällskap, roligt att få sitta och prata en stund och förhoppningsvis får vi sätta oss ner flera gånger vi samma soffhörn inom kort. Missa inte heller Marias, Michelles och Jannikes inlägg från kvällen! 
 
FIIKA cafe & interiör hittar ni i Jakobstad på Storgatan 13.
Öppet må-fre 8-20, lö 9-16 och sö 12-16.
 
Bild: Maria Frände
FIIKA - cafe i jakobstad
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

My favourite food at the moment

Om jag får välja maträtt, så väljer jag avokadopasta. Inte vilken som helst, utan ett speciellt recept som jag fått via familjen. Alexander Gullichsens recept är bland den godaste jag hittills testat, och det är också den jag tänkte dela med mig av idag. De som känner mig vet att jag inte är en höjdare på att laga mat, men detta recept är enkelt och snabbt, dessutom tror jag att det passar till alla. Enjoy!
 

 
AVOKADOPASTA
för två personer
 
Allt du behöver för att göra rätten är:
 
3-4 avokado
1 lime
1 chilipaprika
1 vitlöksklyfta
peppar
salt
pasta
parmesanost
basilika
olivolja
 
 
 
Börja med att lägga på kokande vatten, så länge pastan kokar hinner du göra allt annat. Kom ihåg att salta rikligt, vi vill få smaken av havsvatten och en ordentlig portion pasta. Skär sedan upp avokadon i mindre bitar, ju mognare desto lättare att skära. 
 
 
 
Fortsätt med att skära upp vitlöken, chilipaprikan, basilikan och mixa dessa med avokadon. Häll i lite olivolja och krydda sedan efter smak. Om ni är personer som älskar ost, kan jag rekommendera att sätta i lite parmesanost redan i detta skede, och mixa ihop allt. 
 
 
 
 
Sedan är det bara att duka upp pastan på bordet, och fördela avokadomixen. Vi brukar även lägga på extra parmesanost och krydda efter smak, eftersom vi alla vill ha maten på lite olika sätt. Detta är en perfekt maträtt att göra om man har lite ont om tid, och man behöver inte alls nå många ingredienser. 
 
Hoppas det smakar!
 
 
alexander gullichsen - avocado - avocado pasta - avokadopasta - food - healthy - pasta - vegetarian - vegetarisk
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi