We found a new paradise

Plötsligt så händer det, man pratar om att åka iväg och få ta en liten paus, och så bokar man biljetter direkt. Så gick det för mig och Anders. Vi ville komma bort, få värme och få spendera tid tillsammans. Denna gång blev destinationen Malta!
 
 
 
Vi åkte till en liten stad vid namn Mellieha, mysigt ställe med en härlig strand och massvis med god mat. Vi bodde på ett hotell väldigt nära havet, nära till både strand och stad. Första dagarna hade vi lite mulet, men ändå så varmt. En promenad upp längs berget gav otroligt vacker utsikt och lite motion på samma gång! 
 
 
 
Även om jag arbetade från resan, var konstant uppkopplad och hade arbetstelefonen i fickan så kändes det ändå som att vi fick vara helt för oss själva. Något som vi verkligen behövde. Anders har varit hela våren på utbyte i Irland, och jag bott hemma i Jakobstad. Det har varit väldigt tungt, men samtidigt givande. Att lära sig uppskatta varandra på ett annat sätt, upprätthålla känslorna på så lång distans och också komma ihåg varifrån kärleken kommer. Att få spendera kvalitetstid med min pojkvän efter detta var precis vad jag behövde, precis vad jag ville.  
 
 
 
Sedan kom solen, den blåa himlen och värmen. Typiska finnar som vi är lyckades vi så klart bränna oss första dagen, men det var så värt det. Att få ligga på stranden, höra vågorna, känna sanden mellan tårna och njuta av stunden. Det kan inte finnas något mer lugnande. Skulle jag få välja skulle jag spendera så mycket mer tid i värmen, i solen, vid havet. 
 
 
 
Ett stort plus med Malta var absolut den goda maten, och priset på allt också. För en billig peng fick vi flera mål mat om dagen, ett par koppar kaffe och några drinkar att svalka oss med. Det kändes egentligen som att Malta har allt, och är ett ställe jag verkligen kan rekommendera för andra intresserade. 
 
 
 
Under resan tog jag knappt några bilder alls, jag lät min privata telefon vara och ville bara njuta av stunden och av sällskapet. Lyckan att få vakna breve Anders, få spendera hela dagarna med honom och på ett så vackert och lugnt ställe. Det var mer än jag kunde önska. Vi fokuserar alltför ofta på sociala medier, fotografier, att spara minnen. Ibland glömmer vi att njua av nuet. Det ville jag passa på att göra nu, bara vara.
 
 
 
 
Om någon är intresserad av att åka till Malta, så gör det. Det var så värt det, och vi slapp dit väldigt billigt. För flyg och boende betalade vi lite på 200€ var, och fick ett snyggt hotell vid en mysig stad. Maten är så god, värmen underbar, havet klarblått och alla människor var så trevliga. Mellieha var ett riktigt bra ställe att åka till med sin partner, man får både lugn och ro, underbara vyer och en hel del aktiviteter finns att göras om man bara så vill.
 
Inga fler ursäkter, nästa gång vi vill åka så far vi genast. Att resa är det bästa som finns!
 
 
 
psst.. snart kommer även en videoblogg från Malta..!
 
 
Resa - Resor - Wanderlust - billiga resor - malta - mellieha - travel - travel blogger - traveller - vacation - visit malta
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi