Inte den här gången heller

Vet ni vad, vi lär oss handskas med misslyckanden och motgångar. Det skall få oss att växa och utvecklas, kämpa och gå vidare.. men ibland sku de kännas så mycket bättre om de någon gång skulle gå som man tänkt sig. Idag fick jag sista resultate från skolorna. Ni kan säkert gissa hur det gått.
 
Underkänd. Inte antagen. Inte beviljad. Jag blev alltså utan studieplats, åter igen. Inte nog med att det händer i år igen, jag kan räkna hur många nej jag fått från skolor genom åren:
 
2012: 2 st
2013: 7 st
2016: 1 st
2017: 5 st
 
Jag har flera gånger sökt till samma utbildning, jag har läst extra kurser och gjort en hel del förhandsuppgifter, men det räcker inte. Åter igen misslyckas jag, åter igen är det dags att börja luta vidare mot en plan B. Jag hade så höga förväntningar den här gången. Så mycket som jag ville och hoppades med hösten. Nu krossades alla de förhoppningarna.. Jag borde väl lära mig att sluta hoppas och planera för mycket. Inget går någonsin som jag tänkte mig. 
 
 
 
I senaste inlägget försökte jag hållas positiv, och jag skall nog försöka gå vidare ganska snabbt, men nu är jag bara arg och besviken. Det får jag väl vara. Arg på mig själv, arg på skolorna, besviken på mig själv för att jag misslyckats och för att jag inte räcker till. Åter igen. För 15:e gången. Jag orkar inte med fler misslyckanden, det är väl bara dags att inse att jag inte skall studera mera.
 
Åtminstone har jag en lägenhet, min pojvän, mina vänner och mina hobbyn att se fram emot. För vad som än händer och hur det än går, så siktar jag åtminstone på Åbo till hösten. 
 
Även om det inte blir studieliv, så blir det Åboliv
 
 
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi