Move back but still forward

Vem kunde tro att jag skulle flytta hem till Jakobstad så tidigt? Ja inte jag själv heller, men jag vet att det är tillfälligt och för något som jag verkligen vill göra. Arbetet mitt börjar egentligen först i mars, men jag får nu redan börja och planera lite grann. Jag kommer nog att berätta mera om det i ett senare skede, när jag vet lite mera själv också. Nu tänkte jag bara uppdatera om läget i livet:
 
Bor i Jakobstad från 1.2 - 31.8
Jobbar heltid som verksamhetsledare för Finn Jakobstad r.f.
(Arrangerar alltså Jakobsdagarna 2017)
Bor hemma med mamma tills vidare, men funderar på att hyra eget sen när Anders kommer hem
Vill också satsa väldigt mycket på gymnastiken, flickorna och tävlingarna denna vår
På söndag åker jag till Irland för att hälsa på Anders
Hoppas på en semesterresa med mamma också under våren
Tänker ansöka till magister vid ÅA en gång till
Jag kommer ställa upp i kommunalvalet i Jakobstad
 
Så, summa summaro är min vår ganska fullspäckad med arbete, studier, resor,tävlingar och andra utmaningar. Märker att jag inte haft så mycket att blogga om under de senaste veckorna, men nu när det börjar hända lite mera i mitt liv så vill jag också dela med mig av händelserna via bloggen. Vill gärna hinna åka till Åbo ett varv för att hälsa på mina vänner, mina jumppa flickor och kanske ta det som jag glömt kvar, hehe. Hoppas ni kommer hänga med!
 
 
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

I want to make a change

Spenderade min helg med att tömma lägenheten på både kläder och prylar, och upptäckte att jag har verkligen en hel del onödiga saker. Allt från kläder jag inte använder, prylar som bara smalar damm och böcker jag tror jag ska läsa men haft i hyllan i 4 år oläst. Sorterade upp i tre högar: Spara, Sälj, Släng/Sortera. Är förvånad över hur mycket jag hade som jag kan sälja och sortera vidare, och känner samtidigt en lättnad. Det var skönt att göra sig av med onödiga saker, och känna att jag har lite mindre nu.
 
Samtidigt som jag städade och sorterade, så kom jag fram till en insikt. Jag vill också bidra mera för naturen, och göra lite mera för miljön. Redan nu märker jag att det här med vegetarisk mat inte är så svårt, och tror att det minst lika möjligt att leva lite mera grönt. Julias blogg Grön i Åbo är fylld med massor av inspirerande inlägg och bra tips på hur man enkelt kan leva lite mer miljövänligare, och tror faktiskt att jag ska testa på det. Knappast kommer jag kunna vara lika duktig, men redan enkla steg som att lära mig sortera sopor rätt, inte använda så mycket plastpåsar och plastföremål så kan vara en bra början! 
 
 
6
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

When you need something sweet

Det finns stunder när man är väldigt snål på något sött, men du hittar varken choklad eller något annat gott i skåpet. Då har jag den perfekta lösningen. För ett par år sedan fick jag den super gulliga boken Första hjälpen vid akut sockersug och den innehåller en hel del enkla, snabba och goda recept. Alla recept innehåller mellan 2-4 ingredienser endast, och tar bara några minuter att tillaga. 
 
Ett av recepten jag testade igår var sockerapelsin. Trodde inte tillförst att det skulle vara gott med socker i en apelsin, men så fel jag hade. Det smakade som en helt vanlig apelsin, bara att lite sötare. Det lindrade verkligen sockerbehovet och resten av kvällen njöt jag av en kopp te! 
 
Enkelt kan vara gott!
 


 
första hjälpen vid akut sockersug
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi