A WEEK IN IRELAND | vlogg

För ett par veckor sedan åkte jag till Irland för att hälsa på min pojkvän, och är så nöjd med resan. Jag kommer absolut att åka tillbaka snart igen, inte bara för att jag älsar att resa men för att jag redan saknar Anders helt sjukt mycket. Irland överraskade mig med hur vackert det egentligen är, och hur trevliga allihopa är. Kan absolut rekommendera en resa dit! 
 
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

if you want something done, do it yourself

Nu har jag verkligen gett mig in på en helt ny utmaning, något jag aldrig trodde om mig själv. För er som följer mig på instagram (ziios) så är detta ingen nyhet, men jag berättar det här också: Jag ska ställa upp i kommunalvalet i Jakobstad. Det här känns både spännande och utmanande på samma gång, och jag har kanske ännu svårt att tro att det är sant. Politik är något jag aldrig riktigt varit bra på, men de senaste åren har jag kännt att det är något som alla egentligen borde ha mera koll på och också hålla sig delaktiga, endera genom att rösta eller att själv ställa upp i val. 
 
Varför ställer jag upp? Det hela började egentligen med att en vän ringde och frågade ifall jag var intresserad, och då blev jag genast paff. Min första tanke var "Jag? Politik? Aldrig i livet!" eftersom jag visste hur svaga mina kunskaper är. Men efter ett par dagars funderingar så insåg jag att politik egentligen är något som jag bara måste prova på! De senaste åren har jag sagt att om man vill få något gjort så skall man göra det själv, och med tanke på hur insatt jag är både som Jakobstadsbo och evenemangsarrangör i staden så känner jag att i år kan verkligen vara ett bra år för politik! 
 
Jag vill verkligen se Jakobstad utvecklas, och jag vill vara med och jobba för det. Inte nog med att jag älskar staden, men också för att jag ser sådan stor potential i både staden och invånarna. Jag själv har valt en mer positivare attityd mot Jakobstad och mrker hur långt det tagit mig, så jag hoppas verkligen att både med mera kunskap och mycket vilja så kan jag till och med komma ganska långt i valet.
 
Tillsammans med nästan 40 kandidater stället jag upp för Svenska folkpartiet (SFP) och har redan hunnit träffa några av de andra kandidaterna. Hur det än går, så är jag glad för att få jobba både för utveckling, svenskfinland och min kära hemstad. 
 
Det blir en spännande vår! 
 
 
4
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

When you can't sleep at night

Dessa inlägg brukar jag kalla nattfunderingar, mest för att jag ofta skriver dem när jag inte kan sova. Ikväll, eller egentligen hela dagen, har fått mig att tänka efter var jag är, vem jag är och vad jag egentligen vill.
 
Egentligen är jag inte alls den person jag vill vara.
Jag vet dock vem jag sku vilja vara, eller rättare sagt hur.
De senaste månaderna har varit psykiskt påfrestande, och känslosamma.
Vissa dagar har jag en hel del möten och träffar massor av människor,
men ändå kan jag känna mig så ensam.
Nu just känns det som att jag är inlåst.
Svårt att förklara.
Inlåst i ett rum med många dörrar, som jag ännu inte har nyckel till.
Oh, vilket försök till att låta djup. Good try Ida.
 
Kanske bäst att försöka sova.
 
 
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi