Dags att säga hejdå till 2017

 
 
Året 2017
 
Vem skulle ha kunnat tro att året 2017 skulle bli som det blev. Ett år fyllt med överraskningar, spontanitet, mål och möjligheter. En del motgångar och sämre dagar finns alltid, men överlag så kan jag blicka tillbaka på 2017 och se att jag lyckats med en hel del. Det har fysiskt och psykiskt varit ett tungt år, men eftersom jag fortfarande mår relativt bra och har både motivation och glädje att ta emot 2018 så är jag mer taggad än någonsin för ett nytt år.
 
Hade först inte tänkt gå igenom året alls på bloggen, men tack vare Marias fina årsresumé inspirerades jag till att göra en egen. Roligt att läsa vad andra har hållit på med under året! 
 
 
 
 
Arbete, studier och hem
 
Det här kan ha varit året när dygnets timmar ibland inte räckte till, samtidigt som vissa dagar var full av lugna härliga stunder. Under årets lopp har jag jobbat som tränare i två olika föreningar, arbetat som verksamhetsledare med evenemanget Jakobs Dagar, föreläst och konsulterat för företagare via Finemang och även påbörjat ett blogg- och youtubeprojekt som kickar igång 2018. 
 
Under våren kom det emot en rolig överraskning, jag blev invald till Jakobstads stadsfullmäktige. Det har gjort att jag satt mig ännu mera in i kommunarbete, fått delta i intressanta diskussionstillfällen, fått nya bekanta och också fått ta en hel del beslut. Det är både intressant och spännande, och tror att jag under de kommande tre nästa år kommer att lära mig mycket. 
 
En annan rolig händelse för året var att jag spontant sökte in till Centria yrkeshögskolan, och faktiskt blev antagen. Så om allt går som jag tänkt är jag färdig Tradenom till 2020. Nu har jag studerat en hel höst på distans, och är hittills helt nöjd med vad jag åstadkommit. En del har jag att lära mig när det kommer till självdisciplin, men nog ska det gå minst lika bra på våren. 
 
 
 
 
Träning, fritid och andras glädje
 
En stor del av mitt liv har alltid varit träning, tyvärr har 2017 varit det år då jag försummat mig själv och min hälsa. Det är något jag genast vill ta itu med för 2018, och drömmer om att få tillbaka den kondition och kropp jag tidigare hade. Istället har jag fokuserat på andras tränning, det vill säga min gymnastikflickors träning. 
 
I år har jag verkligen gett allt jag kan till både Pyrkivä och FIF. Känner mig stolt som tränare och är både nöjd och glad för att flickorna lyckas och utvecklas så bra som de gör. Det ger mig så mycket att vara tränare, och den glädjen växer för varje dag som går. Är otroligt tacksam över att få vara del av två så fina föreningar. 
 
 
 
 
Sommar, vänner och prioriteringar
 
Även om vi hade en väldigt kort och kall sommar, så hände det faktiskt en hel del roligt. Fick lyssna till både Guns N' Roses live i Hämeenlinna, och en hel del favoriter på Provinssi. Bodde tillsammans med Anders och våra vänner Amanda och Carlos i en lägenhet på Vestersundsgatan, som blev lite av Shackis place to be i sommar. Fick ta del av både förlovningskalas och bröllop till riktigt fina vänner och familj. Bryggan vid Gamla hamn blev mitt gömställe och Kaffias raw-kakor fyllde min mage på tråkiga arbetsdagar. 
 
Som tur hade jag inte lagt upp några måsten för sommaren, utan tog varje dag som den kom. Prioriterade tid med familj och vänner, och även om slutet på sommaren var bland de tyngsta jag varit med om så är jag glad över att ha vänner och familj som står breve mig. 
 
 
 
 
Kaffestunder, vänner och sociala medier
 
Under året har jag prioriterat att få spendera tid med vännerna, och har tappat räkninger på mängden koppar kaffe vi druckit under året. Bäst av allt minns jag en lunch som fortsatte med kaffe och slutade i en flera timmars tjejdag. Vi hade så mycket att prata om och så roligt så tiden bara for iväg. Dessa stunder är underbara. Lika som på sommaren har jag under hösten försökt prioritera vänner och familj, hitta tid för alla som vill umgås och tacksam över alal er som vill ta er tid och träffa mig också. 
 
Sociala medier har blivit en stor del av vardagen, och äntligen har jag hittat ett sätt där jag får jobba med dem också. Bloggen har lidigt, men jag själv har lärt mig så otroligt mycket och är redo för vad som kommer 2018. Har nya samarbetspartners, nye möjligheter och vill fortsätta utveckla mina egna kanaler. 
 
 
 
 
Resor
 
Våren fylldes med resor, och sommaren avslutades med en härlig semester. Under året har jag besökt Irland tre gånger, semestrat i Malta och Montenegro och åkte via Sverige, Norge och Kroatien. Har fortfarande som mål att få ha besökt 25 länder innan jag är 25, och är på godväg till att nå mitt mål. Till 2018 vill jag ha fler stämplar i passer och ännu mer upplevelser från andra länder, så hoppas att jag snart kan få boka nästa resa.
 
 
 
 
Bucket list från 2017
 
För 2017 hade jag gjort en bucket list, och jag är relativt nöjd med den när jag blickar tillbaka. Jag besökte tre nya länder och läste 10 nya böcker, besökta Anders i irland hela tre gånger och ordnade ett enligt mig super lyckat Jakobs Dagar. Redan i januari hade jag min vegetariska vecka, och även om vi inte hann arrangera nåt event från Finemang så har jag fått nya arbetsmöjligheter genom företaget. 
 
Redan nästa vecka dyker min bucket list för 2018 upp, så då får ni se vad nästa år har att komma med.
 
Gott nytt år! 
 


Montenegro - bucket list - bucketlist - irland - malta - new years eve - årsresume
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi