Når klagomuren får börja bygga en stege åt sig själv

Ville bara dela med mig av artikeln och framföra en tanke. 
 
 
Jag hör ofta folk som kritiserar att det händer för lite i Jakobstad. Folk sitter hemma och andra publicerar bilder på tomma gator. Kommenterar saker som att "jämför med Kokkola och Vasa". 
 
En artikel i VBL gjorde det mycket tydligare och gav svar på en hel del tankar. Både i Vasa och Jakobstad händer det en hel del varje vecka, allt från konserter, kurser, föreläsningar, dans, idrottstävlingar m.m. Ändå tycks folk klaga på att det händer för lite. Personligen tror jag nog att alla som klagar får ta och se sig själva i spegeln. Varför deltar man inte på det som ordnas? Varför sitta hemma en fredag kväll och sedan klaga på att folk inte rör sig i stan? Varför inte ordna själv i så fall om man är besviken på utbudet? 
 
2014 aktiverade jag och Maria upp bloggvärlden, vi ville lyfta fram finlandssvenska bloggare och varadelaktiga i utveckingen. Ett år senare arrangerade vi första Galan och jag kunde inte vara stoltare över oss och teamet. Detta gjorde vi på sidan av studier och deltidsjobb, och även om det var en av de mest hektiska tiderna av mitt liv så var det också något av det roligaste jag gjort. 
 
Med det ville jag lyfta fram, att det krävs bara ett intresse och en vilja för att kunna förverkliga något man vill att ska hända. Slå ihop dig med en vän, en bekant eller en främling som brinner för samma sak som dig, vem vet vad ni kan åstadkomma tillsammans. Men tills dess, så hoppas jag verkligen att istället för att klaga kan man gärna delta i de fantastiska evenemangen som arrangeras, de tiotals konserterna, utställningarna, tävlingarna eller teatrarna som framförs. 
 
Håller med Max, dags att ändra attityden! 
 
 

 
This article is about all those happenings around Ostrobothnia. Every week there are many happenings, cityfestivals, culture, music, sportsevents.. you name it. Still many people are complaning about that "there is nothing to do" ord "all the happenings are so boring". My advise to all of those are that give these happenings a chanse, you don't know how they are unless you participate. 
 
Like Max said in the article, time to boost your own attityde! 
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Lille John

Som en ny-hemflyttad pedäsibo, så undrar jag om du kan rekommendera var man kan läsa om dessa evenemang? :) Liksom finns det en facebook-grupp? Står det på ÖT om evenemangen?

Jag tror att gnället också kommer från gammal vana. Liksom när jag själv växte upp ute på vischan så kunde jag lugnt säga att "inget hände" och "vi fick roa oss själva" osv...
Och visst ligger det nära att säga samma sak idag, men då jag vet att åtminstone händer det MERA nu än då jag var ung, så kan jag int helt säga det med ett straight face. Eller så är det jag som är vuxen idag och inte en 16-åring som inte har moppe. :D