How everything went wrong

 
 
Idag är en sådan dag, när jag hunnit fundera på en hel del saker som hänt på ett år. Har en hel del roliga minnen, bland annat Galan 2016, Glöggrundan i Åbo, härliga tjejkvällar, blev invld till fullmäktige, Vappen i Åbo, Malta med Anders, Provinssi & Guns N' Roses, Bröllop, Jakobs Dagar och en hel del spontana kompiskvällar. Trots dessa så måste jag nog säga att det är tyvärr är många motgångar som kommit emot under året, och när jag funderar på en hel del händelser så skär det i hjärtat.
 
Förra sommaren miste jag min mormor, min finaste mormor. Bara jag tänker på henne så saknar jag hennes skratt, hennes varma kramar och fina hjärta. Hösten var kämpig, jag fick hålla tillbaka en hel del eftersom jag inte lyckades få jobb eller studieplats och kände mig väldigt misslyckad. Julen var något av det tyngsta jag varit med om, inget var som det brukar vara och det enda jag kunde tänka på var hur mycket jag ville spola tillbaka tiden.
 
Efter nyår åkte Anders iväg till Irland, det blev jobbigare än jag trodde men det var bara att bita ihop. Åbo kändes så jobbigt, så jag tillslut kom hem till familjen i Jakobstad. Våren var lång, tung och jag försökte bara fylla upp dagarna med allt som kom emot. Tacka vet jag de få som fanns där för mig, de som tog bort tankarna och gjorde kvällarna roliga. Sedan på semestern så lyckades jag hamna i en sådan situation, som jag ännu i dag har trauma av. Fortfarande känner jag mig iakttagen. Sommaren inleddes med många svåra stunder, många tårar och mycket ilska. Det håller jag på att gå vidare från, men fortfarande mår jag dåligt över saker som hänt. Juli är kanske den månad då jag varit som mest stressad, sovit minst och kanske varit helt i obalans, men det är den enda månaden då jag inte tänkt på något annat än Jakobs Dagar och det fick mig att glömma resten. 
 
Nu igen märker jag allt som hänt, allt som tynger ner mig. Inte nog med att jag fysiskt mår sämre, psykiskt varit upp och ner, mistat en hel del av mina vänner och kännt mig både ensam och missförstådd.. så känner jag inte igen mig själv. När jag ser i spegeln ser jag en helt främmande människa titta tillbaka på mig. Ögon som inte ler, ett ansikte som inte ser ut som Ida och en tjej som är så förvirrad och så annorlunda så hon riktigt blir rädd av sin egen spegelbild. Så vil jag itne ha det, så vill jag inte uppleva en spegelbild. Dags för förändring
 
Det låter så fånigt, att bestämma sig för att göra förändringar, att man vill ändra på den man är. Men det är precis vadj ag vill. Nu just tycker jag inte om den jag är, inte den jag blivit. Då är det bara jag som kan ändra på det också. Ingen annan. Det här blev ett långt inlägg, ett kanske onödigt inlägg men ett behövligt för mig själv. Tack för att du orkade läsa, och förlåt för den jag har blivit. 
 
Låt oss vända på bladet och börja nästa kapitel.
 

 
This is a really long post about who I have become during this year. When I look myself in the mirror, I don't recognise the girl looking back at me. She is a total stranger, a girl with sad eyes and a confused look. This post is a reminder for myself that if I don't like who I am today, then the only person who can change that is me. It's time to do something about this, and it's time to make a change. Next week we are leaving Jakobstad and heading back to Åbo, and in about ten days we will fly to Montenegro. I will take every second of that trip to release all bad energy and suck in all the positive, good and wonderful feelings I want to have inside me.
 
I'm sorry for the person I've become.
 
 
 
5
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
CorinneGrönholm

STOR kram åt dig <3

Svar: <3
Ida-Marie

Hemma Hos Felicia

stora kramar till dig Ida, kan känna igen mig i din text! <3 Själv har jag också börjat fundera på den kommande hösten och att jag också skulle behöva en förändring! Hoppas att du känner dig bättre snart!

Svar: Åh, kramar till dig med Felicia! <3 Kanske hösten blir spännande och time for changes :)
Ida-Marie

Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

❤️

Svar: <3
Ida-Marie

Michelle

<3<3

Svar: <3
Ida-Marie

Anne

Men kan du tänka på situationen på ett snällare sätt, inte vara så hård med dig själv? Du har ju ändå kämpat! Ibland slänger livet helt enkelt för mycket sura äpplen på en och man kan inte vara på topp hela tiden. Om du skulle se på dig själv utifrån skulle du se helt andra saker, En smart, vacker, humoristisk typ!
Inte har du något att be om förlåtelse för! Det går upp och det går ned, nu har du en svacka, det kommer flera svackor, men det kommer också supermånga bra faser. This too shall pass. <3

Svar: Nog är det helt sant som du säger, en svacka. Tycker ändå det känns som att det inte är jag och trivs inte med den jag är nu så då är det väl bättre att kanske försöka gå mot det bättre och ändra de dåliga vanor man har :) alla har vi sämre sidor och stunder och det var bara en hel del av dem som tog över på senast! Tack för din kommentar Anne <3
Ida-Marie