Brunch o'clock

Det finns något som jag verkligen tycker om, som man borde få unna sig oftare, nämligen brunch. Under påskhelgen for jag med Ewe till Stadshotellet i Jakobstad för att pröva på deras brunch, och vilken succée. De hade faktiskt allt jag skulle vilja ha på en brunch, och lite till. Croissanter med nutella, karelska piroger med äggsmör, färska frukter, varmmat, smoothies, färskpressad juice och så mycket mer. Vi satt där nästan en och en havl timme och bara njöt av god mat och bra sällskap. 
 
 
 
Konstaterade att brunch är något som vi åtminstone skall börja gå på lite oftare, eller varför inte laga åt sig själv hemma? Lyxa till det ibland med en mimosa eller två, och samla ihop ett stort gäng som vill njuta av god mat. Tror bestämt att sommaren kommer fyllas med både terassluncher och lördagsbruncher!
 
Vad är ett måste på en brunch enligt dig?
 
 
4
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Dozen roses and a special day

Måndag morgon, vaknar av att solen skiner och ena vovven krafsar på min mage. Mamma kommer och kramar om mig innan hon far till jobbet, och jag kommer på att det är ju faktiskt min födelsedag idag. Tänk, nu är det 24 år sedan jag föddes, och det bästa är att det här är ålder jag så sett fram emot.
 
24 är åldern när man är vuxen, men när man ännu räknas som och känner sig ung. Det är ålder där jag har mitt första heltidsjobb, där jag dessutom är verksamhetsledare. Det är åldern jag vill njuta av, kunna glädjas att säga och verkligen vill ta vara på. Jag vet inte varför det känns som att 24 är något speciellt, men jag vill åtminstone göra det till ett bra år! 
 
 
 
Sitter på jobbet, har nyligen kommit tillbaka från ett par ärenden. Under en timme har det haglat, regnat och solen synts fram och tillbaka. Plöstligt knackar det på kontorsdörren och en budbärare från Sunds kommer in med en bukett. Först trodde jag att det kommit fel, tills jag läste mitt namn på buketten. Förvirrad men förväntansfull öppnar jag paketet, och möts av otroligt vackra färger och en ljuvlig doft. Innan jag vet ordet av så märker jag hur det vattnas i ögonen, och när jag läser vem avsändaren är så kan jag inte annat än gråta av lycka. 
 
"Grattis på födelsedagen älskling"
 
 
 
Det här är absolut den vackraste bukett jag fått, den finaste och den som betytt mest. Röda, rosa och vita rosor, en otroligt vacker bukett som jag knappt kan slita ögonen från. Även om vi är 2200km ifrån varandra, så lyckas Anders göra mig så lycklig. Buketten fick mig att kännas så speciell, så omtyckt och så varm inombords. Min födelsedag är viktig, jag är viktig.
 
 
 
Jag gick från att inte egentligen velat fira någon födelsedag, till att känna att dagen var både viktig och fick spendera den med både mamma och pappa, och senare via skype med Anders. Tror jag inte ska lägga ribban för högt får åldern 24, även om jag sett så mycket fram emot det. Önskar att det får bli åldern jag kommer minnas, året jag alltid vill komma ihåg. 
 
Tack till alla som kom ihåg mig!
 
 
4
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

The impossible became I'm possible

Vem hade kunnat förvänta sig ett sådant resultat? Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag fick meddelande efter meddelande med grattisar och när jag sedan kom till SFP's valvaka fick jag se resultatet. 73 röster och ett väldigt bra jämförelsetal gav mig alltså en plats i fullmäktige. Vilken känsla, vilken glädje och vilken spänning! 
 
17-åriga Ida-Marie skulle aldrig tro på mig om jag skulle säga till henne "om ett par år kommer du sitta med i fullmäktige i Jakobstad". Hon skulle bara titta ner i samhällslära boken, sedan se på mig igen och skratta. Ännu för ett par år sedan var jag inte den som skulle bry mig så värst mycket om politik, självklart har jag alltid röstat men kanske inte mera insatt än så. Nu under det senaste året har jag insett hur mycket påverkan politiken har i både utvecklingen och arbetet inom kommunen, och känner verkligen att om jag sall kunna vara med och påverka så måste jag även vara insatt i politiken. 
 
Med inspiration av både vänner, familjen och Anna-Maja Henriksson (som gör ett väldigt bra jobb) så fick jag både motiviation och vilja att komma in i fullmäktige. Igår kväll fick vi då resultaten, och bland de invlada hittar ni mitt namn. Där hittar ni även andra bra kandidater som Sebastian Holmgård, Trey Howard, Anna-Maja Henriksson, Kari Koskela, Anders Sandlin, Anna-Maija Lyyra, Marika Kjellman och Maria Lunabba. Blandat av flera partier, och med starka namn. Självklart finns det flera namn på listan med invalda, hela listan hittar ni här än så länge
 
Ett stort tack till alla som röstat, ni är guld värda!
 
 
cafe i jakobstad - fullmäktige - jakobstad - pietarsaari - stadsfullmäktige
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi