"Do kan ta pojkin ur byin, men it byin ur pojkin"

Härligt jobbat kilar, ännu en musikvideo med bra kvalité, humoristisk innehåll och en låt som lätt fastnar. Speciellt diggar jag det hur de får fram hur mitten av Österbotten egentligen ser ut; åkrar, lador, plattland och tuffingar, haha! Låten har jag hört förr men videon var så passande, ett gäng tuffingar som har hembyn i hjärtat! Så roligt att det går så bra för KAJ-killarna, kan nog lugnt säg att de är en av de som hör till kateorin Österbottens stolthet, ser fram emot nästa låt redan! 
 
 
 
KAJ - humorgruppen KAJ - kom ti byin
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

If friday had a face I would kiss it

Yes mina vänner, det är fredag och åtminstone här i Åbo skiner solen. Känner på mig att det kommer att bli en bra dag, med massor av roligheter, inte nog med att jag är ledig idag så ska vi åka på kryssning med Turun Pyrkiväs tränare. Det är den årliga "toimintasuunnitteluristeily" (varför är finska ord så långa..) vilket betyder vi ska gå igenom hela höst och vår säsongen samt planera tävlingar och julfesten. Dessutom får vi båda kvällsbuffée och lunchbuffée, så hungriga går vi inte! 
 
Annars tänkte jag faktiskt köra på en "Ett foto i timmen" dag idag, så att senast jag gjorde en sådan var i februari.. Alltför länge sedan! Blev så taggad när jag såg Petras fina EFIT-inlägg och bestämde mig för att göra ett själv också. Hoppas alla får en iktigt bra fredag, så uppdaterar jag senare ikväll på nytt!
 
 
 
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Idag öppnar Kaffia sina dörrar

Även om jag inte är hemma i Jakobstad är jag sjukt taggad för att Kaffia ska öppna idag. Har så länge sett fram emot det och vet att det kommer bli ett av mina nya favorit caféer i Jakobstad. Systrarna som öppnar det har verkligen gett sitt allt, och jag håller tummarna för dem. Om ni missade mitt inlägg med len liten smygtitt in i Kaffia så kan ni läsa det här! 
 
 
 
 
Glöm inte att följa Kaffia på facebook och på instagram. Tycker det är så roligt när Jakobstadbor väljer att satsa på eget och i sin hemstad, dessutom med ett så bra koncept. Kaffia kommer alltså ha lite mer hälsosamma bakverk och drycker, självklart också "vanliga" såsom kakor med socker, men det är åtminston något som inte finns i Jakobstad riktigt ännu. 
 
Kaffia öppnar sina dörrar idag kl 12:00 och har öppet till 21! Tar ni bilder kan ni tagga med #kaffiajeppis !
 
 
 
cafe i jakobstad - finn jakobstad - fitness club jakobstad - jakobs dagar - jakobsdagar - jakobstad - kaffia - kaffia jeppis - kahvla - loppis i jakobstad - pietarsaari - sommar i jakobstad - spray tan jakobstad
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi