Jag... Verksamhetsledare!

Japp, nu kan jag alltså officiellt gå ut med vad mitt 2017 kommer att gå ut på. Det är nämligen så att jag sökt jobb och idag fått bekräftat att jag blir den nya verksamhetslearen för Finn Jakobstad r.f. , det vill säga föreningen som ordnar Jakobsdagarna hemma i Jakobstad. För de som inte känner till evenemanget så är det en stor, traditionell stasfest kan man säga, som pågår i åtta dagar och är utspritt över hela stan. Jag har tidigare arbetat sm sommarjobbare för föreningen och också hängt på min mamma som varit styrelsemedlem i mågna år. Jakobsdagar känns som gjort för mig. 
 
Vad kommet detta betyda? Jo, jag kommer alltså att lämna Åbo, men inte för evigt. Arbetet pågår fram till augusti, och därefter får jag se vad som väntar mig. Nu har jag åtminstone en plan, ett arbete och något att se fram emot. Jag hoppas, hoppas, hoppas att många kommer att se det här som något positiv! 
 
//Nyt voin viihdoinkin kertoa kaikille mitä olen suunnitellut tekeväni 2017. Sain tänään vastauksen työhakemukseeni, ja sain Pietarsaaresta työpaikan. Olen Finn Pietarsaari r.y.'n uusi toiminnanjohtaja! Finn Pietarsaari järjestää Pietarsaaressa isoit kaupunkijuhlat nimeltä Jaakonpäivät, ja olen lapsesta asti ollut jotenkin mukana niissä. Toivottavasti monet tulee olemaan positiviisia tähän!
 
 
20
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Möten & Myteriet | VLOGG

Dags för en ny vlogg, filmade den för tre veckor sedan men hej; Bättre sent än aldrig! 
 
//Nyt on luvassa uusi vlogi, kuvasin tämän kolme viikkoa sitten mutta hei; parempi myöhään kun ei milloinkaan!
 
 
 
Blogg After Work - Bloggala - Galan 2015 - att framhäva sig själv - bloggare - finlandssvensk - finlandssvenska bloggare - galan 2016 - myteriet - möten - radio x3m - svenskfinland
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Sammanfattar två veckor i ett inlägg

Efter ett par dagar tystnad, känner jag att dagens inlägg får bestå av en liten sammanfattning av dessa två veckor jag spenderat upp i Österbotten. Kan summera veckorna med tre ord; lycka, inspiration, framtidstro.
 
Galaveckan
Vet inte riktigt var jag ska börja, jag skulle kunna berätta hur mycket som helst men tror jag överlåter en del till vloggen som kommer upp om ett par dagar. Det jag kan säga är att jag fått lära känna så härliga människor, fått känna att det vi gör med Maria verkligen är uppskattat och jag hoppas, önskar och drömmer om att kunna arbeta med bloggvärlden på heltid. Galan 2016 var en succée, en underbar kväll som jag aldrig kommer glömma. Ännu en gång, tack alla inblandade, tack alla sponsorer, tack galateamet och alla ni som stöttat oss. 
 
Redskapsgymnastik med Fitness idrottsförening
Under helgen stod FIF som arrangör för Österbottens idrottsdistriksträvlingar i redskapsgymnastik, och varje hjälpande hand har behövts och uppskattats. Sammanlagt tävlade ca 80 flickor och 5 pojkar från FIF, och varje gymnast gjorde så bra ifrån sig. Tränarna visade hur duktiga de är, och alla föräldrar bidrog till förberedelserna och arrangemanget av tävlingarna. Det är så skönt att se hur samarbetet är det bästa arbetet. Ser fram emot att få spendera julen tillsammans med flickorna och tränarna! 
 
Arbete och uppskattning
Tillsammans med Maria gjorde vi en hel dags företagsarbete, allt skulle dokumenteras, faktureras, betalas och avslutas från Galan och vi fick det gjort. Läst igenom alla galainlägg och nästan gråtit efter alla då jag sett hur tacksamma alla bloggare och gäster vari. Ni är så underbara, tack för att ni finns! Sedan kom en så rolig överraskning, som båda vi kände att verkligen var behövligt och vi blev så tacksamma för. Vad det var kommer ni få se nästa vecka! 
 
Kvalitetstid med min familj
Under veckan jag var i Jakobstad så såg jag till att spendera så mycket tid som möjligt med både mamma och pappa. Efter att man varit borta länge och inte har möjlighet att träffas så ofta så vill jag verkligen göra det bästa av de gånger vi ses. Självklart kan man ringas och pratas vid, men det är så annat att få krama om sina föräldrar och få se dem i ögonen och umgås med dem. Ta vara på era närmaste!
 
2017 börjar klarna
En sista grej som gjorde dessa två veckor helt sjukt bra, var att jag äntligen hittade var jag kommer att göra 2017. Jag ahr sagt till mågna att jag itne har någon aning om vad jag kommer ta mig till efter julen, men på bara två veckor så har nästan allt fallit på plats. Jag kan hinta så pass mycket att jag kommer få göra det jag älskar, och det som jag så länge drömt om. Tror jag kommer avslöja mera inom ett par dagar, hihi.
 
Så, två veckor i ett nötskal!
By the way, från och med nästa inlägg så kommer jag också att börja skriva en sammanfattning av inläggen på finska, har märkt att många av mina finskspråkiga vänner också vill läsa, så då ska jag göra det möjligt!
 
 
 
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi