Snälla Jakobstad, bevara det fina

Alltid när jag är hemma, och vädret bara tillåter, så vill jag besöka en av de finaste platserna som finns. Nu pratar jag självklart om Fäboda stränderna i Jakobstad. Stranden har hört till min barndom, och varje sommar försöker jag hinna dit så mycket som möjligt, tyvärr blev det ganska få gånger förra sommaren men har bestämt mig för att ta varje tillfälle i akt och åka ut dit. 
 
Jag är glad för att stranden åtminstone upprätthålls vad jag vet, nyligen har de dragit genom sanden för att jämna ut den och inte låta den växa igen, men det är så mycket mer som skulle behövas göras. Vattennivår är så låg, eftersom sanden har lämnat kvar från vintern så pass högt att vattnet inte orkar upp. Eftersom det fortfarande är många som kommer till campingen i Fäboda, och det finns en fin restaurang nära till hands så ser jag som en tillgång för staden Jakobstad som borde tas hand om. Självklart borde vägen dit också upprätthållas och fixas upp, en sak i taget, men först skulle stranden få hållas kvar. 
 
Tror bestämt jag tänker ordna någon form av grillkväll vid fäbodastranden, som skulle kunna vara en ganska öppen kväll för vem som helst som tycker om att njuta av det fina vi har i Jakobstad. Någon intresserad?
 
 
 
 
 
 
 
cafe i jakobstad - fäboda - jakobstad
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Gdansk | VLOGG

För en vecka sedan befann jag mig i staden Gdansk, tillsammans med Team Era (de som jag studerat med i tre år på Novia). Vi hade en del pengar över från våra tre år tillsammans, så vi bokade en kort resa till Polen. Måste säga att det var verkligen ett resemål som överraskade mig, det var otroligt vackert, billigt och så enkelt att åka dit. Ja eller, vi hade strul både på ditvägen och tillbakavägen men.. Hur som helst, det var också en otrolgt lyckad resa och jag är nog så tacksam och nöjd över att vi for dit. 
 
Här bjuder jag på en vlogg från vår första dag i Gdansk, andra delen kommer upp snart!
 
 
 
gdansk - novia - poland - polen - studerande
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Grattis till er mina fina vänner

Idag fick jag gå på Fridas och Eriks förlovningskalas vid vackra Aspegrens trädgård i Jakobstad. Är så glad för deras skull, och fick ta en hel del fina bilder på paret. Det är så fint när man verkligen ser hur mycket de tycker om varandra, kärlek är nog så vackert!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi