Snälla Jakobstad, bevara det fina

Alltid när jag är hemma, och vädret bara tillåter, så vill jag besöka en av de finaste platserna som finns. Nu pratar jag självklart om Fäboda stränderna i Jakobstad. Stranden har hört till min barndom, och varje sommar försöker jag hinna dit så mycket som möjligt, tyvärr blev det ganska få gånger förra sommaren men har bestämt mig för att ta varje tillfälle i akt och åka ut dit. 
 
Jag är glad för att stranden åtminstone upprätthålls vad jag vet, nyligen har de dragit genom sanden för att jämna ut den och inte låta den växa igen, men det är så mycket mer som skulle behövas göras. Vattennivår är så låg, eftersom sanden har lämnat kvar från vintern så pass högt att vattnet inte orkar upp. Eftersom det fortfarande är många som kommer till campingen i Fäboda, och det finns en fin restaurang nära till hands så ser jag som en tillgång för staden Jakobstad som borde tas hand om. Självklart borde vägen dit också upprätthållas och fixas upp, en sak i taget, men först skulle stranden få hållas kvar. 
 
Tror bestämt jag tänker ordna någon form av grillkväll vid fäbodastranden, som skulle kunna vara en ganska öppen kväll för vem som helst som tycker om att njuta av det fina vi har i Jakobstad. Någon intresserad?
 
 
 
 
 
 
 
cafe i jakobstad - fäboda - jakobstad
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi