Bloggbrunch i skolparken

Förra lördagen fick jag njuta av en skön paus från Jakobsdagarna, med en riktigt trevlig brunch i skolparken tillsammans med andra finlandssvenska bloggare. Passade på att ta en kall kaffe som såldes på gammaldagstorg av Urban Life & Coffée (hoppas verkligen de kommer sälja denna i framtiden också, så otroligt god!!) och fikck idén att jag nog ska börja laga egna sådana också, hehe.
 


 
På plats var bland annat Maria, Felicia, Elin, Anna, Carola, Cindy, Kitty och Nina. Fastän det inte blev så många så var det riktigt mysigt, och med den strålande solen så fick vi bara njuta av värme och bra sällskap. Tack för en skön brunchträff tjejer! 

 
 
Träffens två bästa: Absolut Felicias snygga solglasögon, och faktumet att ingen stördes av att vi tog bilder på både picnick maten och varandra. Roligt att umgås med bloggare som också tycker om att spara minnen med foton!
 
 
Blogg After Work - blogg - blogg event - bloggare - brunch - cafe i jakobstad - finlandssvenska bloggare - pietarsaari - skolparken
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Ord kan ej beskriva hur mycket jag saknar dig

 
 
En vecka senare, och det är din födelsedag. Enda jag kan tänka på är ditt leende, ditt skratt och glädjen varje gång vi träffades. Du var mer än bara en mormor för mig, du var min familj, min vardag och har alltid funnits där för mig. Även om de senaste åren varit tuffa, och du måsta kämpat genom både sjukdomar och skador, så har du alltid varit stark och orkat kämpa tillsammans med oss. Tyvärr räckte inte dina krafter denna gång, våra förhoppningar och viljor var inte tillräckliga. 
 
För en vecka sedan somnade du in, och lämnade all smärta bakom dig. Även om du inte är kvar hos oss, så kommer du aldrig att lämna mig, aldrig att lämna vår familj för du kommer alltid att finnas med i våra tankar och hjärtan. Ingen jul kommer vara sig likt, inga kalas kommer att kännas som de gjort och vardagen har aldrig kännts såhär tom. Trots detta, så vill jag alltid minnas det finaste med dig, de underbara stunderna och den glädje du gett mig. Tack för all din kärlek, din glädje och ditt liv, jag kommer alltid att älska dig. Mummi, min mummi! <3
 
 
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

En lugn men så bra lördag kväll

Jag måste börja med att säga att jag på senaste tiden har börjat uppskatta lugna helger framför festande. Det har varit mycket prat om alkohol under sommaren, på både bloggar och sociala medier, men jag har valt att stanna utanför den diskussionen och det kommer jag göra. I lördags kom Josefin och Anders till Jakobstad och hälsade på, så vi åkte runt lite i stan och ut till Fäboda. Valde seda att äta vid Pavis, och njuta av varsit glas kall och solnedgången. Så tog vi och gjorde en nostalgitrip till 10m hopptornet i gamla hamn, roligt och fin utsikt. Bästa med lugna helger är hur pigg man är på söndagen, och stämningen överlag. 
 
Måste få skryta på Pavis, inte nog med att de är super god mat och ett väldigt härligt ställe, så är det både bra service och maten kom super snabbt. Massa pluspoäng till restaurangen och personalen! 
 
 
gamla hamn - jakobstad - pavis - pietarsaari - ssj
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi