Back to Åbo | Follow me around VLOGG

Dag två för mig i Åbo och tänkte passa på att ta er med på min lediga dag. Dessutom så hoppas jag på att snart få min nya kamera så jag kan vlogga ännu mer hehe! Glöm inte att följa min youtube-kanal så att ni alltid är först med de nya klippen, hihi! 
 
Klicka här för att komma till min youtube-kanal
 
 
 
Blogg After Work - Bloggala - Bloggträff15 - better bloggers - blog awards - blog house stockholm - finlandssvensk vloggare - finlandssvenska vloggare - finlandsvenska vloggare - vlog - vlogg - vloggare - vlogger - Åbo Turku
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

När lugnet och Galan tar över

Ni vet dessa dagar, när man vaknar och känner sig helt lugn och utvilad. Även om min kropp var väldigt trött, så var jag både pigg och nöjd. Idag var en ledig dag, när jag fick lägga upp mitt schema helt på egen hand och bara göra det jag vill. Så hej, jag bestämde mig för att videoblogga idag, och den kommer ni få se imorgon så glöm inte att prenumerera på min youtube-kanal, hehe! 
 

 
Även om jag är ledig, så vill jag arbeta på Galan och Finemang grejer.
Så nu frågar jag er: Vad har ni för tankar om årets gala? Alla åsikter och kommentarer är välkomna! 
 

 
 
Galan 2015 - finlandssvenska bloggare - galan 2016
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Sommaren med både sorg och succée

Vet inte riktigt var jag ska börja, men jag kan ju inleda med att säga "sommaren blev verkligen inte som jag trodde". Det kanske låter klyshigt, men det hände verkligen så mycket som jag inte räknat med, och jag gjorde nästan inget av det jag hade trott jag skulle göra. Tror säkert många känner lika, men tänkte att jag kan dela med mig av varför min sommar blev den bästa men samtidigt värsta sommaren hittills..
 

Inledningsvis började allt bra, hade ett nytt jobb med Finn Jakobstad och arrangemanget av Jakobsdagar och hade också fått ut mina examenspapper. Vädret var kanske inte det bästa, men njöt av varje timme sol som vi fick. Varje dag fick jag umgås med Anders på lunchen, och samtidigt få super god mat vid bland annat After Eight och Mango House. Jakobsdagarna i sig gick bra, det var lugnt men många var nöjda och de klagomål som kom var sådant som kom från de extremt negativa människorna.
 
Jakobsdagarna fylldes med solsken och en hel del program runtom i Jakobstad
 
 
 
 
Arbetet med Citygruppen var också så givande, jag tror att det var bland den bästa sommaren arbetsmässigt eftersom jag både fick träffa så mycket nya människor, få så bra insikter och också lära mig en hel del nytt. Spotlight evenemanget gick super bra, och är så nöjd och tacksam för att jag fick vara med i arrangemanget ännu denna sommar. Annars har jag också fått spendera tid med mamma och hundarna, med vännerna och Anders och också ta det lugnt i hemstaden, så vad var det som inte gick som jag tänkt?
 
Diandra gjorde Spotlight-kvällen minnesvärd
 
 


Till att börja med har sommaren gått alltför fort, och alla mina planer har bara gått i kras. Jag ville grilla på stranden, sova en natt vid Stenmans villa, kanske ta en weekend resa bort någonstans, ha ett examenskalas och så mycket mer. Men det kändes som att allt bara flöt bort och lusten försvann. Värsta och jobbigaste stunden var nog när min mormor somnade in, och jag kan fortfarande inte tro att jag aldrig mer kommer få krama om henne eller hålla hennes hand. Hon var en stor del av min vardag, och kommer fortfarande vara det i mina tankar och i hjärtat. Det tar ännu sjukt att tänka på hur mycket jag saknar henne, men jag är tacksam för allt det hon gett mig. 
 
Sedan har kanske ångesten och stressen inför hösten tagit på lite extra mycket, frågor som "Vad ska su göra nu?" har brännt på och enda svaret jag kunde tänka mig var: jag vet inte. Har bara räknat dagarna tills glödlampan skulle tändas, men det kom aldrig någon lampa för mig. Inte nog med det, så har min pappa inte mått så bra, och oroat mig så fruktansvärt mycket så jag int riktigt velat lämna Jakobstad. Om man ska sammanfatta sommaren så kan man säga att allt jobbigt hände på samma gång, och har fått mig att kanske inte må så värst bra. Men där måste jag tacka både min mamma och Anders för all den stöd ni gett mig, också kompisarna som funnits till för mig. Ni är guld värda!
 
 


Nu är jag tillbaka i Åbo, och har faktiskt en plan. Jag insåg i tåget på vägen hit att det kanske är nu jag får satsa på mig själv och det jag egentligen vill göra. Så om ni är intresserade av vad jag kommer göra i höst, så fortsätt läsa!
 
Jag fortsätter arbetet på Turun Pyrkivä med en hel del grupper som jag ska ha och också vikariat för andra. Speciellt nu i September kommer jag att ha väldigt fullt upp där, men som tur är det på kvällstid så det ger mig dagarna att fokusera på Finemang, Galan, bloggandet och också mig själv. Har länge drömt om att få fokusera på företaget och bloggandet, och känner att det är nu om någonsin jag ska få göra det. Hoppas verkligen det kommer att gå ihop, både energiskt och ekonomiskt. Samtidigt som jag känner hur jobbigt det var att säga hejdå till mamma och Anders för en stund, så blev jag så glad att få återvända till kompisarna och livet i Åbo. Stort tack till fina Emilia som låter mig bo hos henne tills jag får nycklarna hem igen!
 

 
Så, det var egentligen en sammanfattning av allt som varit på gång. Självklart har jag valt att berätta den korta versionen, eftersom jag känner att den långa hör till mina närmaste. Men tack för att ni finns och vill hänga med mitt liv, det är så roligt att blogga och vlogga så även om det kräver både tid och motivation så ger det mig samtidigt så mycket.
 
Så, avslutar detta måndags-morgoninlägg med en: LET'S DO IT!
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi