Att ö-luffa i Kroatien är UNDERBART

En av de härliga soliga dagarna bestämde vi oss för att åka ut med en av båtarna vid Makarska, ut till öarna Hvar och Brac. Det var så härligt väder, och vi lyckades på platser uppe på soldäcket. Start redan från 8:a på morgonen, men då redan värmde solen så att vi fick njuta av den.
 

Första stället var staden Jelse på ön Hvar. Det var en riktigt mysig stad, och vi fick gå runt lite på en timme och bekanta oss med hur det är på ön. Hvar är känt för sin lavender, och överallt doftade riktigt gott av all lavendel. Passade på att njuta av en kall glas, promenar i solen och kolla på alla lyxiga båtar i hamnen, tänk om man sku få ha en lyx-yacht. 
 
 
Dags att åka vidare till ön Brac, och på vägen fick vi både fisk och kyckling till lunch. Ganska mysigt att åka på en båt och äta havslunch, med underbara öar som utsikt och solen som värmer. Fisken var också riktigt god, nygrillad!
 
 
Så kom vi fram till ön Brac, absolut finaste stället hittills. Det var en super mysig stad som heter Bol som vi besökte, och där fanns en lång promenad längs hamnen, kusten, genom naturen och ut till Brac's kändaste strand som vänder sig efter vinden, ganska coolt. Där spenderade vi resten av dagen, och jag skulle lätt ha kunnat stanna resten av semester på den här ön. 
 
 
Tillbaka vid Makarska var det åter igen en riktigt underbar solnedgång, kommer så att sakan det här stället!
 
 
brac - finemang öppet bolag - hvar - jelse - jese - kroatien - makarska riviera - semester - solnedgång - sunset - vacation
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Petra

Sjukt härliga bilder! :)

Svar: oh tack :D
Ida-Marie

Maria

härliga bilder! :)

Svar: Tack :)
Ida-Marie

Pia

Åh vilka härliga bilder! Det får mig att längta tillbaka till Brac. Reste i somras runt i Kroatien med en kompis och vi bodde några dagar i Supertar, Brac och besökte Bol en dag. Brac blev också lite av en favorit för mig under resan.

Svar: Oh, jo Brac var så himla fint även om vi bara såg Bol. Men man blir nog förvånad över hur vackert Kroatien är!
Ida-Marie