Tävlingar, vila och myskväll istället för halloween

Allihopa lägger upp bilder från fester, från temakvällar, med häfitga kostymer och verkar ha så roliga kvällar framför sig. Själv har inte min dag haft något med varken halloween eller fest att göra. Det blev väckning halv fem i morse och start mot Esbo till höstens första tävlingar. Dagens uppgifter var både domare och tränare, och tror inte att en tävling tagit så länge för mig som det gjorde idag. Jag är ändå så nöjd över flickornas prestationer, och ser fram emot nästa helg då vi har tävlingar i Åbo!
 
Genast jag kom hem så åt vi riktigt god tacosallad och lade oss ner i soffan med lite tv-serier att kolla på. Somnade nästan genast, och kände lyckan av att vara utvilad när jag vaknade ett par timmar senare. En lördag kväll och jag får bara vila. Så skönt! 
 
Det är även allhelgona idag, en dag som är menat åt att minnas de som gått bort. Alla fina bilder på gravgårdsljusen och minnesplatserna är så vackra, och jag blir själv riktigt känslosam. Tänder ljus här hemma hos oss också! Tycker det är super konstigt att Halloween och allhelgona har blivit satt på samma dag i år. Har alltid upplevt allhelgona den 1:a november, och i år mittiallt är det den 31? Tycker man inte skall koppla ihop dessa dagar, så för mig är det inte så farligt att jag inte festar eller klär ut mig idag.
 
 
Istället kan jag bjuda på en liten tillbakablick på 2014, 2013 och 2013. Catwoman, Lady Gaga och rebell! 
 
 
allhelgona - halloween
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Finlandssvenska artister till Galan 2015

Idag gick vi ut med vilka artister som kommer att stå på scen på Galan 2015, och själv är jag så super taggad. Det är tre fantastiskt duktiga artister, och kända i svenskfinland. Fredrik Furu, som bland annat är känd från sin tid med Kometfabriken (som jag var helt kär i) och som turnerat med bland annat Jack Vreeswijk och släppt flera egna bra låtar. Frida Andersson, sjunger på sitt modersmål och med fängslande låtar. Hennes album har släppts i bland annat Finland, Sverige, Kanada och Polen. Ronya som är super aktuell med hennes nya låtar Great Escape och Tides, och min favorit Flames.
 
Ett stort tack till Sevendays.fi och HSS Media som står för spelningarna av Frida Andersson och Ronya.
 
Vill ni läsa mera om artisterna, så klicka in er på finlandssvenskabloggare.com
 
 
 
 
Galan 2015 - finlandssvenska artister - finlandssvenska bloggare - fredrik furu - frida andersson - ronya
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

En blogg som verkligen behöver uppmärksammas

Jag tänker inte skriva någon "triggervarning" i rubriken, eftersom det är inte ett sådant inlägg enligt mig. Tvärtom! Det har varit mycket på tapetern om träning, hälsa, vikt, inlägg och prat om vad som anses som hetsträning och överhälsosam. Jag valde att inte själv skriva något om ämnet, men iställe vill jag tipsa om en blogg som skriver om en annan syn på häls! Det är en blogg som skriver om hur man tar sig upp från bottnet, hur man många år efter ännu jobbar på att känna sig frisk och som vågar skriva öppet om det. Jag pratar om min vän Amandas blogg Glastricket
 
 
 
Amanda skriver mycket om sin vardag, men också om ett så viktigt ämne. Hon skriver öppet om anorexin, och berättar både hur hon mått, hur hon jobbat sig upp ur det och hur man idag ännu kan hamna att jobba för att hålla sig på rätt spår. Det finns en hel del bloggar om ämnet, men de flesta gpr inte in på djupet som Amanda gör. Hon ågar skriva om det, hon skriver mycketo m hur viktigt det är att bli frisk också. Igår skrev hon ex ett inlägg som handlade om att vara en dålig förebild. I inlägget pratar Amanda om hur hon när hon var som sjukast bloggade om anorexin, och kanske mera på ett sätt som då skulle triggat andra. Ett viktigt inlägg för er som också skriver om träning och hälsa!
 
Så om ni vill läsa en ärlig, öppen, djup och inspirerande blogg, speciellt om ni själva har kompisar som är i farozonen, eller annars vill följa med hur det varit att leva med anorexi, så skall ni absolut läsa Amandas blogg! Inte nog med att hon är en av mina närmaste vänner, utan också en stor förebild för mig och en av de starkaste personer jag känner. Beundrar henne så! 
 
 
 

 
Den här veckan kan man även lyssna på Amanda i Myteriet där hon pratar om hur man bemöter viktprat på sociala medier, jag tänker i alla fall lyssna till det. Lägger till en länk när det kommit upp på Arenan!
 

glastricket
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi