Merkantila klubbens 87:e årsfest

Den här helgen var verkligen en succée, som sagt var jag på Merkantila klubbens 87:e årsfest och ännu till med bästa sällskapet. Jag kom dit som Anders avec, och vi fick sitta tillsammans med Josefin och hennes Anders, roligt att vi faktiskt satt så att vi fick sitta med varandras partner som bordsdam och bordsherre. I år var banketten vid FBK-huset här i Åbo, ett jättefint och stort hus med en riktigt festlig sal. God mat, alla var så fint klädda och det var helt bra stämning (förutom några som inte kan respektera när folk håller tal). 
 
Mina två fina
 
 
 
Kvällen fortsatte vid klubben och med en riktigt rolig fortsatt natt, haha. Alltså tiden gick så snabbt och det var riktigt roligt, synd bara att alltid när man har roligt så går tidens så otroligt snabbt. Här har jag tydligen inte en enda bild och inte ens en snap, ingenting. Så hej, lite dålig bloggare här men jag hade åtminstone så himla roligt!
 
Nästa dag fortsatte årsfesten med Sillis, temat för i år var Fantasy och jag klädde ut mig till Hermione Granger, eller rättare sagt jag lockade håret, hade en skjorta och kavaj och även mitt time-turner halsband, hehe. Sillisbussen förde oss till Pargas centrum, vilket var verkligen överraskande. Med mycke mat, mycke dricka och ännu mera roligheter så fortsatt dagen och sillisen. När bussarna återvände till Åbo for vi till Josefins och fortsatte festen och vidare till klubben för att avsluta kvällen med Subway mat, haha. En lång men så rolig dag!
 
De tre piraterna, Anton Anders och Robert
 
 
merkantila klubben - pargas - sillis - Åbo Turku - årsfest
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Med djursnack och skumppa

Lite efer alla andra, men självklart ska jag också nämna att jag deltog i Morrr's brunsch dagen efter galan. På plats fanns Lena som representerade Morrr, hon var även på galan vid minglet och träffade en hel del bloggare, och även Joni från butiken Zoomi i Vasa. Lena berättade om Morrr och vad allt man kan använda Morrr's funktioner till, de har en egen app som bland annat visar olika caféer och platser dit man kan ta med sig ex sin hund. Dessutom kan man via Morrr få svar på ganska många frågor angående djur, sjukdomar, funderingar, mat och så vidare. 
 


 
Joni hade en fototräning, där han delade med sig av en hel del tips och trix när det kommer till att fotografera djur. Jag fick lite nytt att tänka på när det kommer till exempelvis skuggor och djur i rörelse. Alltid när jag är hemma i Jaobstad så brukar jag fara med mamma och hundarna till olika fina platser, såsom ut till stranden, skogen eller liknande och då är alltid kameran med. Nästa gång vet jag lite mera om hur jag ska fånga hundarna på bild.
 
 
 
Brunschen hölls vid Sokos Vaakunas bastuutrymmen, riktigt mysigt och fint ställe och roligt att det kom så många dit. Tyvärr insåg jag ju vid den här brunschen att jag under hela veckan inte ens haft med mig ackun till kameran, så tog inte så mycket mer än telefonbilder. Lånade en bild av Silje på en del av oss som var på plats, roligt att träffa bloggare i verkliga livet också! 
 
 
 
 bild: Silje Werner
 

 
Tack till Morrr, Zoomi och alla deltagare för en trevlig brunsch.
 

Morrr - bloggare - bloggbrunsch - finlandssvenska bloggare - zoomi
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

När man får va fin och festlig

Ikväll är jag på årsfest, dagen har varit fylld med förberedelser, en fin brunsch, lite hår- och sminkproblem och självklart en massa bra feelis inför kvällen. Nu är det dags för banketten, och eftersom int ja kan ta me kameran så får telefonbilder duga! 1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi