Dags att öka ditt självförtroende

Det här är ett ämne som berör mig starkt; Själförtroende. Tyvärr är det något jag själv fått jobba på flera gånger, i flera år men nu äntligen tycks jag ha hittat mig själv och börjat acceptera att man faktiskt kan tycka bra om sig själv. Självförtroende handlar inte om att skryta om sig själv, eller tycka att man är den snyggaste och bästa som finns. Självförtroende handlar om att lita på sig själv, kunna vara positiv och tänka gott om sig och också välja att se sina bra sidor. 
 
I ett tidigare inlägg pratade jag om ens egen spegelbild, och hur man kan börja tycka om att se sig själv i spegeln, men nu tänkte jag faktiskt dela med mig av tre enkla tips som kan få dig att öka ditt självförtroende, både visuellt, psykiskt och fysiskt! 
 

 
 
 
Fysiskt
Självförtroendet kan stärkas genom att bli mera medveten om din egen kropp. Redan det att du rätar på ryggen, drar axlarna bakåt, lyfter huvudet när du går och lägger på ett leende nu som då, kan göra mycket mer än bara "se bra ut". Din kropp känner sig stolt, uttrycker styrka och öppenhet, en stor del av vad självförtroende behöver. Om du känner dig osäker, hängig eller förvirrad över dig själv i olika situationer, pröva med att sätta på ett leende och räta på ryggen, håll huvudet högt och du ska se att efter en stund kommer läget kännas annorlunda. Du kommer att känna sig annorlunda.
 
Du kan även lägga till träning, vardagsmotion till din dagliga rutin. När du tränar så utlöses endorfiner, du kan känna av gång efter gång att du blir bättre och starkare, så samtidigt som du förbättrar din hälsa, så stärker du ditt självförtroende med glädje och utveckling. 
 
Psykiskt
Till största delen kommer ditt självförtroende från ditt huvud, och det är tyvärr väldigt svårt att försöka övertala sig själv. Det är då man får öva på att tänka om! Först av allt gäller det att förstöra sina negativa tankar; ush vad dålig jag är på det här skall istället bli det här kan jag eller tur att jag är bra på något annat istället! En annan bra sak att göra vid svåra situationer, är att fokusera. Ofta när man jobbar på något, exempelvis ett skolarbete så kan man tyvärr intala sig om att det är jobbigt, det inte blir bra osv. Då är det otroligt viktigt att fokusera på att få arbetet gjort så bra som möjligt, och fördjupa sig i kunskapen istället för åsikterna.
 
En super bra grej man kan göra, är att minnas att också försöka ge andra lite mera självförtroende. På så vis stärker man också sitt eget. Om du oftare pratar gott om andra, ger komplimanger och lyfter upp dina bekanta, så kommer det att komma tillbaka till dig också. Att göra andra glad, kan lyfta en själv dubbelt så mycket!
 
Visuellt
Den som påstår att självförtroende inte har ett dugg med utseende att göra, kan försöka tänka på det här; om man ser på sig själv, och inte tycker om det man ser så hur kan man då vara säker på sig själv? 
 
(Nu tänker jag prata ur en tjejs synvinkel) När man själv tycker att man ser bra ut, mår man oftast bra också. Är håret bra, kan dagen vara toppen. Lyckas festsminkningen, så är det en underbar lördagkväll och passar klänningen perfekt så kommer man dansa loss! Det är viktigt att lära sig tycka om sin egen spegelbild, för om man tycker om sig själv, så gör andra det också! Ett tips som jag själv fick för ett tag sedan, var att hitta bra skönhetsprodukter, det heter skönhet för en orsak. Om du kan få dig att känna dig som en skönhet, så kommer du snart visa det för andra också. Jag funderar på att beställa hem Glossybox för att kanske hitta det som skulle passa mig. Det verkar också rolgit att få hem en låda varje månad som kan stärka dig själv, och få dig vacker på samma gång! 
 

 
Alla förtjänar att tycka om sig själv, se sig själv som starka och duktiga. Dessutom förtjänar alla vi umgås med att också må bra, så glöm inte att sprida självkänsla och välmående vidare!
 


 
 
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi