Dagens bästa tips: Favorit recepten

Något jag på senare tid börjat uppskatta, är matlagning. Förr var jag en sådan som inte riktigt kunde laga mat, allt jag gjorde blev bara dåligt. Enda jag kunde laga till var kokosbollar. Idag är det helt annat. Tycker om att testa nya recept, och lyckas till och med laga något som är så gott och mättande. Så har jag även ett par superbra kokböcker som jag verkligen haft nytta av, och nu under min fina hälsosamma april månad tänkte jag dela med mig av några av mina favoriter.
 
En av mina nuvarande favoriter är boken Hej Fredag, av Liselotte forslin. Den är både super fin och har massor med härliga recept, försöker prova igenom alla så gott det går. Ännu till är de väldigt enkla att laga ihop, tar inte länge och är vänliga mot ekonomin, haha. 
  
 
 
 
Receptet jag testat på igår kväll, var BLTA (Bacon Lettuce Tomato Avocado) smörgåsar. En stor favorit för både mig och Anders, väldigt enkla att laga och så goda! Jag som annars inte är världens bacon fantast så gillar nog den här smörgåsen så otrolgit mycket! 
 
 
 
Dessutom ser de ju så goda ut, hihi!
 
 
 
 
 
BLTA - hej fredag - recept
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Gör som lilla my

Känslan av att vakna till regn, slask och kyla, när man just drömt om en strand, sol och värme. Var ändå relativt pigg i morse, så tänkte att jag bara skulle bita ihop och göra det bästa utav dagen. Hade ett samtal med min handledare, både om vårens kurser och den kommande hösten och känner mig faktiskt taggad. Lite orolig för att jag har så mycket på gång, men det skall nog gå bra. Kickar igång dagen med en rejäl frukost, stark kopp kaffe och lite skolarbete gjord. Hoppas ni har en bra dag, gör som lilla my! Ett paraply i handen och leende på läpparna, så kommer ni några steg längre!
 
 
 
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

När det gäller att äta rätt

Tillbaka till vardagen, och nu gäller det hälsosamma livet! Jag har försökt flera gånger tidigare, men nu är jag verklgien seriös. Udner hela april tänker jag äta nyttigt, hälsosamt och ha en utplanerad vecka för ätandet. Jag tänker även testa en detox som ni kommer få följa med och så tar jag de absolut bästa rätterna och delarna ur april och lägger ihop mina egna bästa tips i slutet på april. Vill verkligen ge det en chans, för att ser hur bra man kan må. 
 
Vad gäller?
Hälsosam och nyttig mat. Minst 3,5 liter vatten varje dag. Inget chips eller godis (choklad får jag ta en gång i veckan). Inget alkohol. Inget extra socker. En hel vecka med detox. Mycket frukt och grönt. Ingen snabbmat. 


 
hälsa - hälsosamt - nyttig mat
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi