Bloggpaus

Nu just känns det som att det behövs en blogg paus. Jag hinner inte ens fokusera på den nu just, hur mycket jag än vill. Har allt för mycket på gång nu, både arbets/skol mässigt och personliga grejer. Tar helgen off, det blir bäst så. Vi hörs på måndag! 
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Modebloggare åker till Kambodja, och möter deras mardröm

Under hösten sändes en webserie, där man fick följa med tre unga modebloggare från Norge, bland annat Anniken, som reste till Kambodja för att besöka en av värkdens Sweatshops. Det ungdomarna inte var berädda på, var alla känslor och upplevelser de skulle vara med om. De sätts även och bo med arbetare, leva som dem och även arbeta dagar i Sweatshopen.


Det är hemskt att se hur det egentligen går till, och den här mini serien, fem stycken tio-minuters avsnitt, väckte även starka känslor för mig. Tänk arifrån våra kläder kommer, hur svårt liv de har jämfört med oss. Hur kan så stora företag inte ens se till att deras arbetare har det bra? Förstås tänker jag hur billiga kläderna är, och hur stort företag det är. Men speciellt när man hör att ex. H&M's ägare är 12:e rikaste i världen, och låter det fortgå såhär så mår man ganska illa. 

Kolla in serien genom att klicka på bilden

 
 
norska modebloggare - sweatshop
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Don't forget the snack

Det är många som pratar om att de har långa dagar, och kanske inte äter så ordentligt. Många kanske tar med snabbmat till jobbet (skylig här ibland) och går sedan flera timmar innan man äter något ordentligt på eftermiddagen. Jag hoppas åtminstone att det blir ordentligt med morgonmål i så fall. 
 
Något som kan hjälpa både ens energi och mage att orka igenom dagen, är att äta lite mellanmål och snacks under dagen. Rekommendationen är att äta ca sex gånger under en dag, vilket skulle se ut ex, såhär: morgonmål - mellanmål - lunch - snacks - middag - kvällsmål . Jag har varit urusel på att komma ihåg att äta nyttigt varje dag, äns äta ordentligt alla dagar. Så nu vill jag testa det här med att äta sex gånger om dagen, så kanske jag börjar må lite bättre. Förstås också dricka 3 liter vatten per dag, det är också en utmaning!
 
 
dehär sötsakerna fyndade jag idag
 
 
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi