Instagram visar hur mitt år varit

Självklart ville jag se vad instagram säger om mitt 2015, och de bilder som faktiskt blivit mest gillade beskrier så bra hur mitt år varit också. Ville inte lägga upp den här på instakontot, för det skulle förstöra mitt flöde, hehe. Hur som helst, tänkte snabbt berätta lite om bilderna och vad de represnterar! 
 
  1. Galan 2015, evenemanget som jag och Maria lyckades förverkliga. Utan stödet av våra fina killar skulle vi knappast orkat hela vägen. Den absolut bästa kvällen på hela året.
  2. Den ljuvliga solnedgången i Makarska, Kroatien. Vår balkong riktade sig mot hamnen och varje kväll fick vi se den här underbara brinnande himlen. Oh, så jag längtar tillbaka till värmen.
  3. Flera sena kvällar tillbringades med Ben&Jerry's, favorit glassen.
  4. Merkantilaklubbens 87:e årsfest, fick spendera kvällen tillsammans med Anders och fina vänner.
  5. Den underbara vyn från stranden på Makarska, Kroatien. Tänk att vi gav oss upp en bit på det berget.
  6. Den finaste dagen på resan, utfärden till öarna Hvar och Brac, underbar dag.
  7. Vår traditionella i-bärjan-på-sommarlovet-resa med Anders, i år bar det av till härliga Paris.
  8. Nomineringarna för Galan 2015 kickade igång, och jag var mer taggad än någonsin.
  9. Sushikväll tillsammans med Anders, Josefin och Anders. Första gången vi gjorde hemlagad sushi!
 
 
Om man lite tänekr efter, så beskriver dessa bilder mitt år ganska bra. Jag har jobbat stenhårt med Galan 2015, det har tagit så otroligt mycket tid men också varit så givande. Dessutom har jag hunnit besöja nya länder, både Frankriket och Kroatien, båda resorna absolut underbara. Paris har varit en dröm sedan lågstadiet och södernsresan till Kroatien gjorde så att hösten kändes lite lättare att ta sig genom. Dessutom har jag även fått njua av god mat och fina tillställningar. Ett helt bra år!
 

Galan 2015 - Paris - croatia - finlandssvenska bloggare - france - frankriket - hemlagad sushi - instagram - instagram best nine - kroatien - makarska riviera - merkantila klubben - merkantlikaklubbens årsfest
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Året som gått, 2015

Nu börjar 2015 närma sig mot sitt slut, och självklart vill jag gå igenom året på något vis. Eftersom jag inte på flera månader gjort någon blogglista, tänkte jag att det kan vara helt roligt att göra en kort årsresumé i form av blogglista med lite frågor och svar. Ni kan gärna själva svara på den om ni vill! 

 


 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? 
I år gjorde jag kanske mera nya saker, fick testa på massor av nya upplevelser och besökt fler nya länder, ja absolut mer än någonsin tidigare. Kanske det att jag fått testa på att bo tillsammans med en kompis, utomlands och pröva arbetslivet i Stockholm, det var något så roligt!

Genomdrev du någon stor förändring?
Att vi tillsammans med Maria grundade Finemang ÖB var ett stort steg framåt, och att få känna stoltheten i att vara egenföretagare och ha möjligheten att satsa på sitt eget är nog en stor förändring till vardagen som studerande. 

 

 

 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
21 november 2015, Galan 2015. En kväll kag aldrig kommer glömma! 

Vilka länder besökte du?
Praktiken i Stockholm, Sverige.
Världspremiären av Insurgent i Köpenhamn, Danmark.
En sommarlovet-börjar-resa till Paris
, Frankriket, med Anders.
En sista-värmen-resa till Makarska, Kroatien, med Josefin, Anders och Anders.

 

 

Bästa köpet?
Min nya kamera, Canon EOS 700D. Tack till mamma som också var med på en del, tack tack!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla härliga blogginlägg och artiklar om Galan 2015, och det att stå på scenen på själva eventkvällen och få stående ovationer som ledde till glädjetårar.. Once in a lifetime! 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Sorligt men sant så måste jag säga pengar, med tanke på att det här kanske var året jag slösat mest pengar på, dessutom på ganska mycket onödigt.. Måste verkligen ta till lite mer economista tips nu!

Vad önskar du att du gjort mer?
Rest, absolut! Jag vill se mera av världen, uppleva nya platser och se vad allt som världen har att komma med!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat, och slöat på samma gång.. Alltså kanske det att jag v arit fruktansvärt stressad i år, och när jag en gång haft möjlighet att ha ledig tid så har det gått åt soffslöande. Blir nog lite andra prioriteringar nu! 

Favoritprogram på TV? 
Jag kollar inte så mycket på tv, men nog på tv-serier. Jag har en del favoriter, några jag kan se om och om igen och i år blev det nog How I met your mother som toppade min TV-serie lista. 

Bästa boken du läste i år?
Jag fick äntligen börja läsa mina Sophie Kinsella böcker (Shopaholic serien) och de är nog så bra! Ser fram emot att fortsätta på den, med tanke på att jag också i julklapp fick en ny, hihi! 

 

 

Största musikaliska upptäckten? 
Inte kan jag säga att jag upptäckte dem i år, med tanke på att jag redan förra året hade dem som favoriter. Men jag har nog lyssnat mest av allt på Kygo, Ed Sheeran och till och med finska artister, hehe.

Vad var din största framgång på jobbet/skolan 2015? 
Som sagt sp jobbar jag i Åbo för föreningen Pyrkivä Gymnastics, en redskapsgymnastikförening. Bästa i år var att jag fick två helt egna grupper, och en avd em en tävlingsgrupp där våra flickor började tävla. Så roligt!
Med skolan så har jag mitt mål att bli färdig i Juni 2016, och allt jag gör i skolan är för att nå det målet. En del projekt gjorda, och det bästa var absolut Galan som projekt!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Jag skulle vilja säga gladare, jag försökte tänka igenom vad som hänt, och även om det varit ett super jobbigt år, så har de bra sakerna absolut vägt mera. Så jag vill se det som ett ändå gladare år än förra!

 
 

Vad spenderade du mest pengar på?
Haha, förutom café besök? Nä men absolut resorna vi varit på, och praktiken i Stockholm!

Vilken är din största insikt under 2015? 
Det kanske låter konstigt, men nu i år har jag märkt faktiskt vilka personer man har i sitt liv, hur mycket vissa kan betyda för en och om man hittar någon med samma intressen och mål kan man komma långt. Men tyvärr också det att vissa kanske inte är som man trodde, och att jag kanske varit för naiv och trott att man har så många nära  vänner när man kanske bara har ett par stycken. 

Vad är du peppad för inför nästa år? 
Vad är jag INTE peppad på? Jag får min examen, jag kommer att besöka nya länder, få ge mej ut i arbetslivet, få möta nya utmaningar och ta mig an uppgifter och hitta nya mål.

 
 

 
Vill du också göra den här blogglistan/årsresumén? Du hittar alla frågorna enkelt här under. Om du vill så får du gärna länka din årsresumé åt mig, jag vill gärna läsa vad du också gjort!
 

 
 
 
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? 
Genomdrev du någon stor förändring?
Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Vilka länder besökte du?
Bästa köpet?
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?Vad önskar du att du gjort mer?
Vad önskar du att du gjort mindre?
Favoritprogram på TV?
Bästa boken du läste i år?
Största musikaliska upptäckten?
Vad var din största framgång på jobbet/skolan 2015? 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Vad spenderade du mest pengar på?
 
Vilken är din största insikt under 2015? 
Vad är du peppad för inför nästa år? 
 
blogglista - årsresumé
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Glädjen i redskapsgymnastik

I år hade jag turen att få delta i både Turun Pyrkiväs och Fitness Idrottsförenings julfester, alla tidigare år har de krockat och nu fick jag se alla de fina uppvisningarna av alla duktiga barn. I Åbo hade vi temat spel så alla grupper hade olika spel låtar och kläder, ex. Super Mario, Lotto, Angry Birds och så vidare. Julfesten hölls i Kuppis hallen och det var fullsatt, verkligen roligt att se. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FIF julfesten var lika mysig som alltid, med så fina uppvisningar från alla grupper, roliga och kreativa och dessutom överraskade föräldrar och andra vuxna med ett eget program. Det var väldigt mycket folk och se på, så man märker hur stor föreningen blivit på dessa åt.
 
 
 
 
 
 
Fitness Idrotts förening - fitness idrottsförening - jakobstad - pyrkivä gymnastics - redskapsgymnastik - telinevoimistelu - turun pyrkivä - Åbo Turku
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi