I'M BACK, SO BRING IT

Kan inte annat säga än att det är så skönt att vara tillbaka. Egen lägenhet, egna sakerna, fina staden Åbo och äntligen sambos med Anders igen. Den här dagen har egentligen gått åt att packa upp, städa, handla och gå lite på stan och kolla. Josefin och Solvin kom här via och kolla lite inför Kroatien resan (shit, nästa vecka far vi!!!) och senare kom även Anton här via. Kul att träffa kompisarna igen, få bara ta det lugnt och ladda upp inför veckan som kommer. 
 
Bästa är ju att ikväll börjar Paradise Hotel, ah äntligen dags för en ny och helgalen säsong, och något som säkrt kommer att diskuteras i skolan, haha! Imorgon kanske det blir lite stuiehappenings, och på onsdag börjar jobbet här igen. Får nu se vad hösten har att komma med (massor om jag redan har gissat rätt). 
 

Så skönt att få ligga och slöa i egen soffa, och dessutom med en stor kopp te.
 


 
Så blev det till och med lite fusk till mellanmål, en Ben & Jerry's har jag aldrig sagt nej till och så en stor kopp med vanilla latte samtidigt som jag gick igenom veckans schema. Så förstås gick jag ett varv via Zara för att se vad de fått in till hösten (några plagg fick jag med meh hem, hehe).
 
 

ben & jerry's - coffee - kaffe - personlig almanacka - personligalmanacka.se - zara - Åbo Turku
1
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Favorit i repris

Åh äntligen är den här, min nya kalender. Har väntat hela sommaren på att få beställa efter en ny, börja fylla i den med alla höstens planer och händelser. Självklart beställde jag den från personligalmanacka.se, vilket jag gjort nu i fyra års tid. Det här året körde jag med lite inspirationsbilder på pärmen, ordenligt shema som innehåll och mina egna favoritbilder på baksidan. Nu känns det som att jag, min kalender och mina äpplen är redo för hösten!
 

Och självklart så skall jag ha med mig Finemang korten överallt, man vet aldrig vem man kan stöta på!

 
 
egen design - gör din egen almanacka - gör din egen kalender - personlig almanacka - personligalmanacka - personligalmanacka.se
2
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

En lite annorlunda veneziansk

Hoppas allihopa har haft en riktigt skön helg, och ni i Österbotten har säkert skjutit massvis med raketer, ätit kräftor och njutit på alla villor ni än varit ut på. Jag "firade" veneziansk på ett lite annorlunda sätt i år. Var egentligen bjuden av Maria till en villa i Vexala, vilket skulle varit super skoj, men vaknade på lördag morgon med så sjuk hals och så snorig, troligtvis febrig också så att jag valde att lämna hemma. 
 
För mig blev det en hemmakväll med mamma, vilket var super mysigt. Vi slöade på soffan, hade ostbricka med varsin cider (oh min favoirit cider smakade nästan lika gott fast smaklökarna led av allt snor). Senare när det var mörkt så åkte vi ut och skjöt lite raketer, och tände även en rislykta (se bild nedan) och den var så fin. Så mäktigt att se hur högt och långt den flög! 
 


 
jakobstad - veneziansk
4
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi