En bra avslutning på veckan

Utmaningsveckan är över. Fina videor blev gjorda och det var riktigt trevligt i Office utrymmet! Nu lite mat och sedan iväg till alfa på redskapsgymppa. Har ingen aning om vad som händer idag, sku gärna göra annat än att sitta ensam hemma. Men får väl se vad som händer!


 
Snart tar ju HIMYM slut också... Suck 
 
 
 
ida jungell - video - youtube
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Kundbetjäning och språk

Nu kommer det komma ett lite argsint inlägg här. Fick just hem en HEMSK räkning för telefonen.. Jag böt såndär anslutnings paket i förra månaden till ett billigare (för jag ansåg att jag inte ringer och skickar så mycket så att jag skulle behöva ett dyrt ett). Jag gick in i en av DNA butikerna här i Åbo och hade en riktigt dålig dag annars, så jag ville bara få det gjort och snabbt. Men såklart vill jag ju veta vad jag byter till, så jag bad en av försäljarna att berätta. Dummast här nu var, att killen inte förstod ett enda ord svenska, och ingen av de två andra heller som var i butiken. Jag blev jätte sur för jag hade tidigare fått höra att min ena kompis inte fick anställning för att hon hade för svag finska, så hur kan de här typerna ha arbete då? 

Nå, han förklarade så gott han kunde på finska, men tdligen var han sur över att jag var svenskspråkig så han dro en väldigt kort och dålig förklaring över paketet jag böt till. Nu visade det sig att han berättat HELT FEL och jag hamnar att betala nästan 100€ mera än jag trodde... JÄKLAR!!!

Ringde idag till kundbetäningen och var glad över att få räkningen förklarad på svenska. Förstod nu att han i butiken sagt helt fel åt mig och hon jag pratade med blev väldigt upprörd för man ska ju förklara rätt om man en gång arbetar med kundbetjäning.

Hur som helst. Fick det fixat och måste väl bara betala för allt då..

Missförstå mig inte nu, jag kan finska, förstår och pratar helt bra. Men när det kommer till vissa grejer, just som kundbetjäning, så tycker jag att alla ska bli rättvist behandlade. Det här är ett land med två språk, svenska och finska, och om ena int anställs för "svaga kunskaper" då ska inte en som bara kan ett av språken anställas. Det är DET som inlägget egentligen handlar om, orättvisa. Lika krav på allihopa!

Tack för mig
 
 
 
 
3
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Video: TEAM ERA

Haha, här är nu den utlovade videon jag fixade ihop igår.
Tack till Matte som filmade och alla medverkande.
Blir själv glad när jag ser videon så!
 
Kommentera gärna, hehe 


 
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi